FCM şi Ştiinţa continuă separat! Fuziunea a picat!

E clar, Bacăul va avea tot două echipe în liga secundă. Negocierile pentru o posibile înfiinţare a unei singure echipe au eşuat, aşa că atât Ştiinţa Bacău cât şi FCM Bacău îşi vor continua drumul separat în Liga a II-a. “Nu s-a ajuns la un acord, aşa că fiecare echipă va continua pe cont propriu”, a declarat Constantin Geosanu, directorul Primăriei Bacău.
Cu toate acestea, lucrurile se pot schimba. Este vorba de programul de finanţare a activităţii sportive, atât FCM Bacău cât şi Ştiinţa intenţionând să-şi depună dosare pentru a primi bani de la municipalitate. “Clar că vom depune un proiect de finanţare”, a declarat Relu Damian pentru www.bacausport.ro. Şi de partea cealaltă, Liviu Goian anunţă aceleaşi intenţii cu Ştiinţa. “Probabil că vom depune un proiect la Primărie prin care să ne asigurăm finantarea”, a declarat Goian în Ziarul de Bacău. Numai că la Ştiinţa ar putea să apară probleme. Echipa figurează la FRF sub titulatura de Lotus Luceafărul Băile Felix. “Dacă şi în acte au acelaşi statut, cert este că nu vor putea primi finanţare. Însă dacă şi-au schimbat statutul, atunci se vor analiza dosarele şi vom decide. Oricum, era singurul mod în care Consiliul local se putea implica la un club”, a spus Constantin Geosanu.

Acum “pisica” este în curtea Primăriei. În funcţie de cât de “bine” vor arăta dosarele, FCM Bacău sau Ştiinţa vor primi finanţare de la Consiliul local, cum la fel de posibil este ca ambele formaţii să întrunească condiţiile de finanţare. În aceste condiţii, cele două formaţii din Bacău vor lupta pentru evitarea retrogradării, atât FCM cât şi Ştiinţa fiind în zona periculoasă a clasamentului.

Dosarele de finanţare trebuie depuse până la finalul acestei luni, urmând ca la finalul lunii februarie Consiliul Local să decide sumele care se vor aloca pentru desfăşurarea activităţii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: