BNR vrea desfiinţarea Progresului!

progresul-bucuresti

După ce timp de două zile jucătorii de la Progresul nu s-au putut antrena, clubul este în pragul desfiinţării.

Acţionarii SC FC Progresul Bucureşti SA, după eforturi deosebite făcute la acest început de an, pentru a redresa situaţia financiară a clubului, astfel încât performanţa să poată continua, se confruntă astăzi cu o situaţie cu totul specială: angajaţii BNR din Complexul “Cotroceni” refuză să permită accesul lucrătorilor Distrigaz SA în incinta Parcului cu Platani, pentru a verifica şi porni instalaţia de gaze naturale. Astfel, nu se poate derula contractul încheiat între Progresul şi Distrigaz Sud, făcând imposibilă desfăşurarea activităţii sportive.

„În aceste condiţii, este foarte posibil ca un club de fotbal de tradiţie din România să se desfiinţeze, după 65 de ani de existenţă – trimiţând astfel în şomaj peste 100 de persoane şi destrămând Centrul de Copii, unde activează peste 200 de juniori, centru recunoscut pentru jucătorii de valoare formaţi aici, de-a lungul timpului.

În condiţii de criză economică severă, este încă o lovitură sub centură, provocată de iresponsabilitatea unor angajaţi ai BNR.

Pe lângă faptul că lezează imaginea unei instituţii extrem de importante din România, Banca Naţională a României, acest fapt poate aduce grave prejudicii chiar imobilelor proprietatea BNR, care pot suferi daune serioase, în condiţii de iarnă, fără încălzire.

Ne rezervăm dreptul de a solicita Primarului General al Municipiului Bucureşti autorizaţia pentru un miting, la intrarea principală a Băncii Naţionale a României, la care să participe angajaţii şi jucătorii, seniori ca şi juniori, antrenorii, acţionarii, toţi cei care continuă de ani de zile să activeze sub culorile bleu-albastru ale unui club înfiinţat în 1944 chiar de BNR”, a declarat acţionarul Bogdan Tohăneanu.

Dodu: „BNR acţionează abuziv”

Fostul patron al Progresului Bucureşti, Marian Dodu s-a declarat surprins de modul în care acţionează BNR-ul:

„ Nu cred că există posibilitatea ca Progresul să se desfiinţeze. Ceea ce se întâmplă cu BNR-ul este incredibil. Ce face BNR-ul este un abuz! Estă un proces între club şi banca naţională şi până când nu se rezolvă litigiul, Progresul are drepturile care sunt stipulate în contractul din cele două parţi.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: