Mircea Sandu vrea două serii a câte 12 echipe!

mircea-sanduPreşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii cluburilor din ligile inferioare, de la Oradea, că va propune un nou sistem de organizare al competiţiilor din eşaloanele doi şi trei. Conform proiectului propus, Liga a 2-a va avea, începând cu sezonul 2010-2011, două serii a câte 12 echipe, promovarea şi retrogradarea urmând să se decidă în urma turneelor play-off şi, respectiv, play-out.

“Am propus Adunării Generale două serii, Est şi Vest, cu câte 12 echipe şi cu play-off şi play-out. Aceste schimbări ar putea surveni doar din sezonul 2010-2011. Noi vrem să licenţiem Liga a II-a, iar între Liga a II-a şi a III-a am dori un campionat intermediar. Astfel, cel care promovează din Liga a III-a va avea la dispoziţie un timp pentru a-şi regla problemele şi a obţine licenţa”, a spus Mircea Sandu.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a precizat că, din punct de vedere comercial, o singură serie era mai atractivă, dar ar creşte costurile pentru transport, astfel că s-a ales o soluţie de compromis.

“Din punct de vedere comercial o singură serie de Liga a II-a ar putea fi mai atractivă. Într-un fel se împart drepturile de televiziune pentru 36 de echipe, şi altfel pentru 18. Pe de altă parte, există problema infrastructurii. Costurile de transport sunt foarte mari”, a spus la rândul său Ionuţ Lupescu.

La întâlnirea de la Oradea cu conducerea FRF au participat conducătorii de cluburi şi licee sportive din 7 judeţe ale ţării: Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Hunedoara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: