Jandarmeria este de acord cu torţele pe stadioane, dar sub organizarea cluburilor

Directorul General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Gavrilă Pop, a declarat, joi, că nu are nimic împotriva torţelor şi fumigenelor pe stadioane, însă doar în cazul în care cluburile organizatoare îşi asumă răspunderea pentru ele şi totul se face în mod organizat.

“Dacă legiuitorii sunt de acord cu torţe pe stadion, nu e nicio problemă, nu noi decidem asta, dar totul să se facă organizat de către club. Se pot aprinde torţe, artificii sau fumigene într-o peluză goală, există firme specializate, chiar nu am avea probleme dacă cluburile ar face asta fără ca spectatorii să fie puşi în pericol. Dar nu putem permite ca fiecare spectator să intre cu obiecte pirotehnice după bunul plac“, a spus generalul Gavrilă Pop în cadrul unei conferinţe de presă organizate în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal.

Generalul susţine însă că oficialii cluburilor nu sunt de acord cu torţele pe stadioane pentru a preîntâmpina incidentele. “Chiar am discutat cu un preşedinte de club şi mi-a spus că nu vrea să ofere torţe suporterilor pentru că ar trebui să îşi asume o responsabilitate prea mare pentru asta. Nu avem de unde să ştim cine intră cu torţa pe stadion şi să îi pună în pericol pe toţi spectatorii, nu suntem de acord. Nu poţi să zici că vrei să faci spectacol pe stadion când tu de fapt plăteşti un bilet pentru a urmări un spectacol, nu mi se pare normal”, a mai afirmat acesta.

Oficialul Jandarmeriei a mai povestit că în mai multe rânduri s-a evitat în ultimul moment un dezastru pe stadioane, cu victime omeneşti. “Această abordare care are loc pe stadioane în prezent poate duce la distrugerea fotbalului. Dintr-o activitate recreativă să se ajungă la lupte este deja prea mult pentru oamenii liniştiţi care vin la meciuri să vadă un spectacol. Pericolul există în continuare, şi de multe ori am trecut razant pe lângă tragedii după bătăile provocate de anumite grupuri infracţionale, pentru că suporterii nu se comportă astfel. Şi conducătorii trebuie să fie mai atenţi când fac declaraţii pentru că instigă astfel la diferite conflicte”, a mai spus directorul General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Mai multe ligi şi asociaţii ale suporterilor din România au iniţiat o campanie prin care solicită insituţiilor statului acceptarea dreptului de folosire a materialelor pirotehnice pe stadioane, eliminarea abuzurilor şi limitarea puterii personalului cu atribuţii legate de menţinerea ordinii.

Advertisements

5 Responses

 1. haha o sa vina cu firme specializate.in ce? in aprinderea brichetei si apoi a tortei? cata filozofie gen e=mc la patrat. tare trist domnul gavrila asta. acum baieti la o parte ca scot cartea tehnica a tortei,sa o aprindem corect ce bricheta noastra.

 2. mai suporteri tampiti, nu trebuie carte tehnica, dar v-ar conveni sa aprind o torta si sa o indrept spre capul aluia din fatya mea?? Se pot intampla f multe nenorociri cu tortele. E corecta decizia jandarmeriei si a conducerii clubului.

 3. ce s-a trezit si nebunu asta :)) , frate aici nu esti pe forumul de la stirileprotv :))

 4. si un comentariu care sa scoata din ceata saraca vita:

  Daca s-ar tine cont de legea nr. 126/1995
  (privind regimul materiilor explozive) tortele “ar fi”( ” pentru ca ele sunt) legale si pe stadion, in momentul cand tu o scoti din buzunar si o aprinzi doar rau intentionat sa fii sa o indrepti spre capul celui din fata ta.

  e la fel si cu drogurile, ele sunt interzise – se consuma la greu, se legalizeaza ( doar un exemplu http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_policy_of_Portugal ) scade interesul pentru ele, accidentele sau alte chestii neplacute provocate de ele.

  as fi argumentat mai mult si mai frumos dar esti prea prost

 5. :))..ametit e ala sa imi bag pl..=))..astia nu au ce face si posteaza ce viseaza noaptea!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: