Delta Tulcea – Dunărea Galaţi 2-1 (0-0) Tulcenii au marcat după două lovituri de colţ

De două etape încoace, Delta nu prea joacă nimic. Sau, dacă o face, ăla nu e fotbal. Cu o echipă însăilată, tulcenii au câştigat cu mult noroc şi la Roman, dar mai ales sâmbăta trecută, în compania unui adversar jenant de slab. dunarea
Prima repriză ne-a trezit prin doar două faze, despărţite de nici 120 de secunde. Agilul Enache a pivotat frumos înainte de linia marelui careu tulcean, a trecut ca prin brânză printre doi apărători, însă a trimis – din 14 metri – peste buturi; după, Curtuiuş a plecat pe dreapta de unul singur, dar, din interiorul suprafeţei de pedeapsă, a tras pe jos, portarul Mindileac scoţând în corner de lângă stâlpul apropiat; s-a executat cornerul din care mingea pe care l-a lovit pe Gheară a fost expediată “peste”.
A doua parte, în prima ei parte, a arătat aceeaşi neputinţă dublă. În min. 59, Horovei execută de pe dreapta o lovitură de colţ, Lucan pune capul, Borza şutează plasat, acrobatic, pe sus şi imparabil pe colţul lung: 1-0. Delta va domina partida în continuare, la mijlocul terenului, fără să pună în pericol poarta adversă. Numai că, în min. 86, Coconaşu execută o lovitură directă, pe lângă balonul deviat trecând asimptotic un Borza aruncat în careul mic. Câteva secunde mai târziu, oaspeţii beneficiază de o lovitură indirectă, mingea ajunge cu şansă în careul gazdelor, iar Marian Marin înscrie din 8 metri, în pofida opoziţiei portarului Olteanu: 1-1.
Egalitatea pe tabelă va fi urmată de două mari ratări, prima a oaspeţilor, a doua a gazdelor, nefericiţii fiind – pe rând – A. Popescu, cel care a ţintit transversala, respectiv Coconaşu, care a trimis în plasa laterală.
Victoria a fost obţinută cu “bulan”: în min. 90, Horovei execută o lovitură de colţ, un nefericit apărător gălăţean vrea să respingă, dar redirecţionează balonul pe colţul lung, Lucan având inspiraţia să pună capul şi să înscrie, cu pământul: 2-1.
Am afirmat că tulcenii prezintă o formaţie însăilată. Ni se va spune că Delta a renunţat la mulţi jucători şi că a adus mulţi. Aşa este, însă echipa gândită de Gache nu dezvoltă relaţii de joc. De pildă, în meciul cu Dunărea Galaţi, din compartimentul median nu s-a afirmat decât puştiul Anton, ceilalţi (Coconaşu, Horovei şi N. Creţu) stricând mai toate tentativele de faze ofensive, fundaşul Gheară a zăcut în ghete. Mai punem la socoteală înjurăturile lansate de anumiţi mijlocaşi, plus că N. Creţu putea fi recompensat regulamentar cu un cartonaş roşu pentru lovirea unui adversar! Favoritul tribu­nelor, N’ Kongue, abia a recepţionat câteva pase, majo­ritatea pe tuşe, de parcă ar fi fost certaţi coechipierii cu el…
Delta va trece prin două grele încercări, ambele în deplasare: cu Ceahlăul şi cu Progresul. Vom trăi şi vor juca!
Stadion: “Delta” Tulcea
Spectatori: 2.500
Timp: “nehotărât”…
Teren: mulţumitor
Delta Tulcea: Olteanu – Petean (S. Constantin, ‘ 59), Grigorov, Gheară (Macare, ‘ 70), Lucan, N. Creţu – P. Anton, Coconaşu, Horovei – Curtuiuş (N’ Kongue, ‘ 55) şi Borza; antrenor principal – Constantin Gache.
Dunărea Galaţi: Mindileac – Cristescu, Cucu, Marin, Dan Popescu – Cioinac, Ionaşcu (Andreas Popescu, ‘ 46), Cristea, Mario Silva (Fodor, ‘ 58) – I. Enache şi Neta (D. Munteanu, ‘ 88); antrenor principal – Dănuţ Oprea.

1-0

2-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: