Pentru Liga a II-a îţi trebuie un buget de minimum 1 milion de euro

De când preşedinte al A.S. F.C. Delta Tulcea e Petre Marinescu, iar în curând se împlinesc patru ani, gruparea

s-a bucurat de un buget „în partea de jos, slăbuţ spre mediu, dar am dovedit un management foarte bun. Era şi jenant ca Tulcea să fie singurul judeţ fără reprezentantă în liga secundă! Graţie eforturilor depuse de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, am reuşit ca timp de trei ani de zile să ne clasăm – la finele turului – pe locul al patrulea”.

Preşedintele Marinescu a răspuns, vreme de o oră şi jumătate, întrebărilor adresate de moderatorul Paul Prisada. Redăm răspunsurile cele mai elocvente, toate aceastea având legătură directă cu prezentul, viitorul apropiat al formaţiei tulcene şi discernământul microbiştilor autohtoni.

„Din punctul meu de vedere, Delta Tulcea începe abia acum campionatul. În perioada aceasta de transferuri, am adus şapte-opt jucători tineri, ţinând cont că ne aşteaptă sezonul 2009 – 2010. Liga a II-a se va reorganiza, prin două serii a câte douăsprezece echipe.

Campionatul viitor va fi mult mai dur, căci trebuie să ne clasăm în primele opt echipe ale seriei noastre. De aceea, în raport cu punctajul la sfârşitul turului acestuia, conducerea Deltei Tulcea şi-a permis să încerce să primenească lotul.

De aproape trei ani, domnul primar Constantin Hogea face diligenţe să atragă oameni potenţi financiar, dar deocam­dată nu a găsit pe nimeni. În această ordine de idei s-a făcut şi societatea pe acţiuni, dar văd că nu se îngrămădeşte nimeni… Poate, şi cu ajutorul dumnea­voa­stră, al jurnaliştilor, vom găsi investitori. Sunt vreo cinci-şase echipe bugetare în Liga a II-a, dar fiecare are câte doi-trei acţionari care ajută la buget.

Nu ştiu de ce nu vin investitorii la noi, căci tulcenii au şi ei dragoste de fotbal. Am reuşit să aduc la club, sub formă de publicitate, peste douăzeci de societăţi comerciale care ne-au sponsorizat cu peste un miliard şi jumătate de lei vechi. Dar este foarte puţin… Ca să poţi face rigorilor Ligii a II-a îţi trebuie un buget de cel puţin un milion de euro, bani care se pretează impozitului pe venit, plus că nu se deduce nici T.V.A., aşa că mai reducem 25-30%.

Este imposibil ca, fiind finanţaţi de Consilul Local şi de Consiliul Judeţean, să avem o infrastructură de 2-3 milioane de euro!

Pentru toate rezultatele anterioare, meritul principal îi revine primarului municipiului. Nici nu mă interesează că domnul Constantin Hogea a făcut atunci, în 2004, promisiuni electorale; mă interesează că s-a achitat de ele. Ca ordine a meritelor, pe locul al doilea sunt eu ş.a.m.d. Am găsit permanent sprijin în Consiliul Director.

Prima condiţie pe drumul licenţierii pentru Liga a II-a este depunerea cererii de licenţiere. Urmează: lipsa datoriilor la stat, să n-ai datorii la jucători, să n-ai datorii la terţi (alte echipe). Or, în prezent, Delta are debit de 3,3 miliarde de lei vechi – impozit pe venit, sumă care va fi achitată; sunt sigur că primul capitol va fi satisfăcut. Urmează al doilea teren. Al doilea criteriu: suprafaţa de joc, care nu corespunde. În fine, nu avem condiţii de licenţiere nici pentru Liga a II-a, darămite pentru Liga I! Dimensiunile vestiarelor cu corespund, nu avem sală de conferinţe, terenul trebuie drenat şi regazonat, terenuri pentru fotbalul juvenil, sală anti-doping, tribune adecvate.

C.L.T. şi C.J. au alocat acum doar 32 de miliarde. Atât au putut. Sper în rectificări pe «plus». Că se vrea, că nu se vrea, Delta Tulcea este un brand! Cum am mai spus, Delta Tulcea – ca management – se află între primele patru echipe din fotbalul românesc, fapt care poate fi verificat oricând şi de către oricine.

Referitor la promovare, eu am discutat cu şefii F.R.F., în sensul următor: Domnilor, eu nu am posibilităţi materiale, nu am infrastructură, nu am de nici unele, nu corespund celor cinci capitole, dar am glorie sportivă! Atunci, să vină echipa care are şi care e retrogradată – Farul, Gloria, Dâlga, Iaşiul – şi să bage-n contul clubului Delta jumătate sau un milion de euro! Cu banii ăştia m-aş strădui să îndeplinesc, aşa cum sunt acum, sărăcuţ, condiţiile de licenţiere, că poate la anul sunt tot pe punctul de a promova. Acesta este amendamentul pe care-l voi aduce pe 11-13 mai a.c., în cadrul Adunării Generale a F.R.F. Şi voi mai aduce un amendament legat de fotbalul juvenil: dacă doi jucători, unul de 30 de ani, celălalt – de 20 – au valori apropiate – eu îl prefer pe cel mai tânăr.

Altfel, S.C. Delta Tulcea S.A. trebuie rapid înscrisă în Registrul Federaţiei Române de Fotbal, ca aceasta să poată evolua în următorul campio­nat”.

P.S. Ultimă oră: Comisia de Licenţiere, din cadrul F.R.F., condusă de Viorel Duru, a acceptat ieri documentaţia depusă de conducerea A.S. F.C. Delta Tulcea în vederea obţinerii licenţei pentru

Liga I.
Advertisements

2 Responses

  1. Ma intreb eu: daca in tara asta, vor indeplini conditiile de licentiere pt Liga I, numai 9 echipe, ce se va intampla, se vor lua echipe din Liga a II-a si a III-a care nu au rezultate, dar indeplinesc conditiile?
    Iar cand mergem in cupele europene, ce facem fratilor, ca si asa nu suntem buni de nimic?
    Nu ar fi mai bine ca sa joace totusi in Liga I cine are cel mai bun fotbal, iar daca e sa joace intr-o cupa europeana, acele meciuri se poat desfasura, si pe un alt stadion(corespunzator) asa cum dealtfel mai joaca chiar si echipe din Italia si Anglia, etc.
    Dealtfel, nici nationala nu joaca pe stadioane tocmai corespunzatoare, si totusi joaca! Si nu doar a noastra, dar nici cea a Austriei de exemplu, nu a jucat cu noi pe un teren corespunzator!

  2. ai fost pe arena din klagenfurt? stii sigur ca nu indeplineste conditii? nu numai ca s.au jucat meciuri din campionatul european pe el… dar cu ochiul liber poti observa ca este o arena foarte moderna…

    normal si logic ar fi sa joace cine stie nu cine are stadion…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: