Copiii vin la Delta Tulcea

În două rânduri, A.S. F.C. Delta Tulcea a organizat selecţii de tineri fotbalişti născuţi în intervalul 1991 – 1996. Antrenorii specializaţi Ion Dăuceanu, Ştefan Penaru şi Bogdan Pârvu, supervizaţi de Petre Marinescu (în calitate de antrenor), au organizat meciuri între juniorii republicani ai Deltei Tulcea (“A” şi “B”) şi echipe formate din cei prezenţi la cele două chemări, peste cincizeci de copii.
“Participanţii au depăşit aşteptările. Până la selecţia finală, care va avea loc în luna iulie, vom monitoriza 14-15 jucători dintre care avem încredere că putem selecta minimum şase pentru juniorii republicani ai Deltei”, ne-a declarat Petre Marinescu. Cei mai mulţi dintre tinerii talentaţi aflaţi în vizor evoluează în judeţ (Isac­cea, Horia, Cerna sau Babadag) la echipele de Liga a IV-a.
Stelian Greceanu, antrenorul formaţiei Triumf Cerna, ne-a spus că a participat la cele două selecţii cu zece copii: “A fost o acţiune foarte reuşită, trialurile «scoţând la suprafaţă» mulţi copii cu veleităţi. Dacă aceştia sunt cooptaţi, sunt sigur că vor fi instruiţi şi apoi pregătiţi pentru fotbalul mare”.
În acelaşi ton optimist s-a exprimat şi Marinescu: “Raportat la celelalte judeţe, în Tulcea sunt legitimaţi cei mai puţini juniori. Cu toate acestea, sunt sigur că, după o instruire la nivel superior, cu preocupare şi răbdare, câţiva vor ajunge măcar la nivelul Ligii a II-a”.
Fotbalul juvenil – cu obiective pe termen mediu şi lung – reprezintă unul dintre cele mai importante capitole din “Planul de management sportiv al A.S. F.C. «Delta Tulcea» pentru următorii trei ani compe­tiţionali”, document pe care Petre Marinescu trebuie să-l susţină în faţa finanţatorilor până la data de 30 iunie a.c., când îi expiră prelungirea de mandat.

Advertisements

One Response

  1. Pe vremea mea langa Bogdan Parvu era Ionita antrenor la copii si juniori. Rezultate destul de bune pe vremea aia , campioni pe judet in 97-98 . Ionita punea accent pe conditia fizica la vremea respectiva dar din ce stiu eu doar Robert Nita a ajuns pentru o perioada sa joace la echipa mare (si cand o facea , o facea foarte rar ). Daca mai tineti minte , Nita era pustiul ala care statea la ve-o 5 metrii de noi in tribuna la meciul Oil Terminal Constanta 0-2 FC Delta Tulcea din sezonul 2005-2006. Livache il stie sigur 😉 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: