Pasă la… cravată

Când un coechipier nu vrea sau face jocul altcuiva, îţi trimite mingea acolo unde nu poţi face preluare. Între piept şi cap. Sau, aşa cum spun meseriaşii, “la cravată”. Un balon cu care nu poţi face nimic – nici să faci prelua­re, nici să pasezi din prima şi cu precădere în faţă, aşa cum se cere în fotbalul modern.
Peşedintelui Petre Marinescu i-a expirat mandatul în ultima zi a lunii trecute. Cu toate că a predat finan­ţa­torilor acum o săptămână şi jumă­tate solicitatul proiect de mana­ge­ment, Marinescu nu a primit niciun răspuns. Antrenorul principal, Constantin Gache, căruia i-a expirat contractul tot pe 30 iunie, nu a fost ofertat pentru noul sezon de către conducerea grupării tulcene. Jucă­tori aflaţi în relaţii contractuale cu A.S. F.C. Delta Tulcea au de primit restanţe traduse în bani.
Vom presupune că şefii Muni­cipalităţii şi ai Consiliului Judeţean sunt mobilaţi de cele mai bune intenţii, acelea precum că formaţia – fanion a judeţului trebuie susţinută financiar. Nu avem îndoieli că banii alocaţi prin multiple hotărâri ale aleşilor municipali şi judeţeni vor ajuta fotbalul seniorilor şi, mai cu seamă, al juniorilor.
Este regretabil, însă, cum de un club al Ligii a II-a este lăsat de izbelişte organizaţională şi decizio­nală. Hogea şi Tarhon ştiu care sunt scadenţele F.C. Delta Tulcea, deca­lajele dintre un sezon fotbalistic şi unul bugetar. Că e “vacanţă fotba­listică”, asta nu e decât o glumă, prin esenţă proastă.
Vor principalii fondatori să schim­be şefia clubului şi antrenorul? Au toate pârghiile s-o facă statutar. Dacă nu­me­le nu prezintă importan­ţă, nu tre­buie să fie neapărat Marinescu, ci poa­te fi Iliescu, Constantinescu, Băsescu ori Manolescu. Nu e Gache? Atunci să fie Mache, Tache sau Lache!
Situată pe locul al III-lea după încheierea campionatului trecut, Delta a confirmat ştaiful din 2007, când a fost pe prima poziţie a Seriei I, dar nu a îndeplinit condiţiile de promovare în Liga I.
Domnilor membri ai Adunării Generale: dacă nu vă convine ceva, aveţi pâinea şi cuţitul! Tustrei sun­teţi îndrituiţi să luaţi măsurile pe ca­re le consideraţi oportune. Nu mai “ju­caţi”, însă, cu pase trimise la cravate!

Un articol scris de Petru ŢINCOCA

Advertisements

One Response

  1. Pe alesii Tulceni nu-i intereseaza sportul!
    Ei nu stiu cum sa-l scoata iar pe Basescu Presedinte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: