News

Articole de prin presa cu ce s-a mai intamplat la echipa saptamana trecuta, cand am fost in concediu, daca comentati aiurea la dresa mea va dau la muie :))

Delta Tulcea a măturat pe jos cu Steaua II!

Aflaţi în cantonament la Conca Verde, tulcenii au disputat la Săcele un amical cu echipa a doua a Stelei. Cu Pleşan pe bancă, nefolosit în acest meci, bucureştenii au fost o pradă uşoară pentru echipa lui Constantin Gache, în care Pantelie  a dat un adevărat recital. Scorul final, 3-0, nu mai necesită niciun alt comentariu.

Revenit de la Farul şi cu mari şanse de a evolua la Tulcea sub formă de împrumut în noul sezon al Ligii a II-a, Pantelie a făcut de toate: a dat gol din un penalty, a dat gol din acţiune, dar şi o pasă de gol. Această victorie a venit la fix pentru a şterge gustul amar rămas după primul amical, în care tulcenii au pierdut la scor cu Sportul (0-4).

Revenind la meci, Constantin Gache şi Cristea Rusu i-au trimis în teren pe Pârvu – Petean, Mişelăricu, Grigorov, V. Creţu – Postelnicu, Macare, Lucan, N. Creţu – Pantelie, Costescu. Au mai jucat după pauză:  I. Olteanu, T. Enache – Judeanu, I. Bratu, Aldo, S. Constantin, I. Filip, Niţor, Furdui, Şagău, Algiu, Borza.

În ceea ce priveşte lotul de jucători se observă absenţa lui Coconaşu, care încă nu a ajuns la un acord cu gruparea tulceană. O altă problemă majoră o reprezintă juniorii, mai ales după ce Paul Anton i-a anunţat pe oficialii Deltei că va fi reţinut de Gloria Bistriţa în lotul pentru Liga I şi nu se mai pune problema unui nou împrumut la Tulcea. În ceea ce priveşte pe argentinianul Aldo, acesta nu a reuşit să impresioneze în amicale şi se va renunţa la serviciile sale.

In Sezonul viitor, Delta vrea sa-si pastreze imaginea

În vederile Deltei Tulcea, formaţie aflată în cantonament montan, se află în zilele acestea 25 de jucători. Dacă N’ Kongue a plecat la Oţelul Galaţi, iar Valdez la Astra, iată că Mişelăricu, Coconaşu şi Pantelie sunt în probe, iar juniorii Judeanu, Niţor şi Algiu, cărora li s-a alăturat şi Iulian Bratu (1992, fundaş central), vor să joace sub culorile alb – albastre.
Sâmbăta trecută, pe stadionul bazei sportive “Carpaţi” din Braşov, Delta – Sportul 0 – 4. “Am vrut să rulăm tot lotul şi am reuşit: în cele două reprize am pus în teren două echipe. Suntem în faza de verificări, nu căutăm rezultate cu dinadinsul”, ne-a declarat antrenorul secund al Deltei, Cristea Rusu.
Conducerea Deltei a adus în cantonament doi străini: argen­tinianul Aldo (1887, mijlocaş central) şi senegalezul Even, care a evoluat în a patra ligă franceză (1883, atacant). Al doilea nu a făcut faţă rigorilor, aşa că a fost trimis acasă.
“Cu Sportul nu a fost un accident: ei terminau pregătirea, noi o începeam. Lotul nostru, presupunând că-i păstrăm pe toţi, este numai bun pentru obiectivul asumat pentru sezonul viitor – conservarea imaginii Deltei Tulcea. Pentru pretenţiile noastre, altfel spus, e numai bine. Şi Furdui e aici, şi Petean e aici, poate vine şi Larie, sperăm să revină şi Paul Anton. Nu afirm că avem soluţii de rezervă pe fiecare post, dar nădăjduim ca juniorii să confirme!”, a declarat Constantin Gache (foto), antrenorul principal al grupării nord-dobrogene.
Delta va disputa azi un al treilea amical, cu A.C.S. Berceni, ca poimâine să-l dispute pe ultimul, în compania celor de la Hapoel Tel Aviv (Israel).

Delta, învinsă de o echipă de Liga a III-a!

În penultimul meci de verificare, Delta a fost învinsă sâmbătă de Berceni (Liga a III-a), cei din urmă conducând la un moment dat cu scor de neprezentare. Onoarea tulcenilor a fost salvată parţial de Borza (min. 42), care a înscris pentru 1-3 în urma unei faze făurite pe dreapta de V. Creţu, respectiv de Şagău (min. 77), care a driblat inclusiv portarul după ce primise o pasă în adâncime.
În prima repriză, pentru tulceni au evoluat: Tudor – I. Filip, Postelnicu, Aldo, S. Constantin – Judeanu, Furdui, V. Creţu, Şagău – Borza şi Costescu, iar în a doua parte a partidei: Pârvu – Bratu, Grigorov, Mişelăricu, S. Constantin – Postelnicu, Macare, Aldo (’67, Niţor), Furdui (’75, Algiu) – N. Creţu şi Şagău.
Tehnicienii formaţiei nord-dobrogene nu au fost interesaţi de rezultat, ci de structurarea unui 11 bun de pus pe teren în sezonul 2009 – 2010.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: