Harry de la fotbal: “Pot conduce un club ca Delta!”

Interviu cu preşedintele S.C. F.C. Delta Tulcea S.A., Haralambe Meregiu
Haralambe (aşa cum e-n acte, nu Haralambie) Meregiu conduce de o vreme echipa – fanion a judeţului. Este preşedinte al S.C. F.C. Delta Tulcea S.A. şi director ge­neral al clubului de fotbal. Pentru asta i-am luat un interviu.
Reporter: Domnule Meregiu, faceţi hatârul acelor puţini microbişti tulceni care nu vă cunosc şi vă recomandaţi?
Haralambe Meregiu: Sunt tulcean. M-am născut pe 4 mai 1955 la Sarinasuf. Tehni­cian, ca formaţie. Administrez două firme, am cincizeci de oameni în subordine. O societate e profilată pe comerţ, depozit mărfuri industriale, cealaltă e specializată pe producţie confecţii navale. Din acest punct de vedere, având experienţă în sectorul privat, cred că pot manageria un club sportiv.

Rep.: De când vă ştiţi în fotbal?
H. M.:
Am jucat în judeţ, la seniori, la începutul anilor ’70. Apoi la Granitul Babadag, la Gloria Murfatlar, după care tot în divizia judeţeană tulceană.
Rep.: Se spune că acela care se lasă de fotbal ajunge
să-l conducă…
H. M.:
Am fost – din 1997 şi până-n 2000 – membru al Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, după care am fost ales preşedinte al acestei comisii (mandatul 2000 – 2004). În urma alegerilor de acum cinci ani, am fost ales preşedinte al A.J.F., funcţie în care am fost reales – pentru un nou mandat de patru ani – anul trecut.
Rep.: De când de­ţineţi funcţia de pre­şedinte al C.A. al S.C. F.C. Delta Tulcea S.A.?
H. M.:
Nu mai ţin minte exact, dar din vara anului trecut. Iar de curând, începând cu data de 3 august a.c., am fost numit director general al clubului de către reprezentanţii fi­nan­ţatorilor – Con­siliul Local Tulcea şi Con­siliul Judeţean. Socie­tatea comercială a preluat prin cesiune dreptul de participare al Deltei Tulcea în sezonul competiţional 2009 – 2010. Cesionarea s-a perfectat la data de 22 iunie 2009, ca să fiu mai precis, atunci când A.S. a oferit S.C. dreptul de participare în Liga a II-a.
Rep.: Spune lumea că aţi ridicat pe noi culmi fotbalul sătesc.
H. M.:
Eu zic că Asociaţia Judeţeană de Fotbal a „cres­cut”. Ăsta nu e nici­cum meri­tul lui Meregiu! Calitatea fotbalului din Liga a IV-a se datorează preşedinţilor de clu­buri şi primarilor, adică acelora care au ştiu să aducă bazele sportive la condiţiile cerute. Pen­tru înţelegere, aduc mulţumiri în primul rând prima­rilor!
Rep.: E regula­men­tar să fiţi în acelaşi timp preşedinte de club, preşedinte de aso­ciaţie judeţeană de fotbal şi obser­vator federal?
H. M.:
Din 2004 sunt observator federal de Liga a II-a şi Liga a III-a pentru arbitri şi joc.
Rep.: Deci…?
H. M.:
În funcţia de preşedinte al Aso­ciaţiei Judeţene de Fotbal am fost ales. În consecinţă, nu-i nicio incompatibilitate cu funcţia de director general al Deltei Tulcea. Voi activa în continuare şi voi menţine echipa de la A.J.F. În schimb (şi logic), nu mai pot fi observator. Ca atare, m-am adresat Federaţiei Române de Fotbal, cerând departamentului de specialitate să mă suspende timp de şase luni, anume pe durata turului campionatului 2009 – 2010.
Rep.: Ce menţineţi la club şi la cine veţi renunţa?
H. M.:
Sigur e că va rămâne echipa tehnică formată din antrenorul principal Constantin Gache şi antrenorul secund Cristea Rusu. Mâine (astăzi – n.n.) voi fi la F.R.F. pentru a depune contractele „pe nou”, căci acestea au fost semnate iniţial de fotbalişti şi de conducerea asociaţiei sportive, iar noi le-am transferat pe S.C.
Rep.: Ce obiectiv are Delta Tulcea pentru sezonul care începe sâmbătă?
H. M.:
Situarea în primele opt locuri ale Seriei a II-a.
A consemnat Petru ŢINCOCA

Advertisements

One Response

  1. In legatura cu obiectivul, a expirat cel cu mentinerea in Liga a II-a pe 1-8, dupa cum spunea presedintele Marinescu in 2007 la finalul campionatului.
    Dupa cum stim cu totii, la infiintarea clubului, obiectivul propus era ca dupa 2-3 ani in Liga a II-a, echipa sa promoveze in Liga I.
    Cum au trecut deja 3 ani, obiectivul nu poate ramane decat clasarea pe locurile 1-2!
    Ar fi cazul sa stim si noi daca se vrea promovarea, pt ca una este sa sustii echipa pt promovare si alta e sa sustii echipa ca sa ne aflam in treaba, desi poate ca echipa poate mai mult!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: