Din ciclul “FRF face şi desface”

Federaţia Române de Fotbal se află de două săptămâni într-o degringoladă mai mare ca niciodată. După ce seriile ligilor 2 şi 3 au fost aranjate pe genunchi, ajungându-se în situaţia fără precedent ca o echipă, ACU Arad, să fie promovată şi retrogradată în numai câteva zile, iar apoi să fie înlocuită cu o echipă din al treilea eşalon, CFR Timişoara, într-o competiţie aflată deja în desfăşurare, a venit rândul Cupei României.

Responsabilii de la Casa Fotbalului au tot dreptul să solicite un loc în Cartea Recordurilor după ce au stabilit o nouă “performanţă”, probabil unică în lumea sportului. Concret, este vorba de situaţia formaţiei tulcene Săgeata Stejaru. După desfăşurarea primului tur al Cupei României, Comisia de Disciplină a FRF a hotărât în şedinţa din data de 22 iulie 2009 ca meciul dintre vecinele de judeţ Arrubium Macin şi Săgeata Stejaru să fie omologat cu scorul  3-0 în favoarea echipei gazdă, doarece “formaţia oaspete a substituit 3 jucători”.

În concluzie, echipa lui Aurel Şunda părăseşte competiţia la “masa verde”. Însă, între timp, are loc o tranzacţie prin care Săgeata ia locul în liga a II-a formaţiei CS Buftea, operaţiune înregistrată chiar printr-o hotărâre a Consiliul Local al localităţii ilfovene. Detaliile acestui troc sunt destul de nebuloase având în vedere că, de câteva zile, în urma stabilirii programului turului IV al cupei, am aflat că Buftea a cedat şi locul din această competiţie, astfel că Săgeata revine în forţă şi va juca în faza următoare împotriva Farului Constanţa.

Se ridică întrebarea legitimă, retorică însă, cum a fost permisă o astfel de situaţie? Probabil, vom rămâne doar cu constatarea că o echipă eliminată în turul I al celei de-a doua competiţii fotbalistice a ţării, a fost reînscrisă în turul al IV-lea. Totuşi, putem să speculăm pe marginea acestui caz şi să mai punem o întrebare… Dacă Săgeata Stejaru va câştiga trofeul pe teren îl va şi primi…? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: