După două meciuri într-unul, Delta câştigă pe ansamblu

Săgeata Stejaru – Delta Tulcea 1-2 (1-0)
Meciul de la Vasile Alecsandri a fost cu “miducu – mintorcu”, aşa cum ar spune gazdele. Pe prima parte, stăpâni au fost cei de la Săgeata, cei care au şi înscris în minutul 19, atunci când activa aripă Vlad a centrat în şapte metri, iar Chiţu – din plonjon – a marcat cu capul. A durut absenţa căpitanului Grigorov, fundaşii centrali Mişelăricu şi Larie fiind depăşiţi, lateralul L. Ştefan încercând fără succes
să-l obtureze pe vârful Stejarului… Chiţu a mai avut cel puţin o ocazie, pe contraatac, de a majora scorul, însă inspiraţia l-a lăsat în pace. De cealaltă parte, oaspeţii nu au avut decât vreo două tentative, ambele din lovituri libere. Nimic nu se lega la Delta, nimic nu se desfăcea.
După reluare, tulcenii – probabil muştruluiţi sever de tehnicianul Gache – au evoluat motivaţi. La doar trei minute, Pantelie egalează după o fază în care mingea a fost plimbată şi de L. Ştefan, şi de Coconaşu. După încă trei minute, N. Creţu îşi bate joc de poziţia sa şi, din numai şapte metri, îşi permite să tragă telefonat, portarul Florin Olteanu blocând bine şi respingând. La jumătate de oră de la începutul partidei, Pantelie primeşte o pasă de mai bine de cincizeci de metri, cu efect şi peste visătorii fundaşi ai Stejarului, preia scurt şi şutează imparabil, din 20 de metri, aproape de vinclu! Până la sfârşit am mai consemnat o fază importantă, cea din care căpitanul gazdelor, Paleacu, l-a încercat pe portarul advers din lovitură liberă de la 17 metri, Iulian Olteanu trimiţând din paradă mingea-n corner.
Săgeata ar fi putut să rezolve meciul încă din prima repriză, dar nu a profitat de vraiştea celor de la Delta, fotbaliştii oaspeţilor nereuşind să lege mai nimic.
În definitiv, am urmărit două meciuri, numai că al doilea a fost câştigat la un scor mai mare decât primul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: