Obiectivul Deltei – nicio carie!

Una dintre priorităţi: achiziţionarea unui autocar *SC FC Delta Tulcea a preluat fotbalul juvenil

Pentru prima dată de când fac tandem, preşedintele Deltei Tulcea (intrat în pâine la 15 au­gust a.c.) şi antrenorul principal al formaţiei tul­cene au susţinut îm­preună o con­fe­rinţă de presă. Cei doi nu au anun­­ţat nimic, ci s-au predispus în­tre­bărilor repre­zen­tanţilor presei locale.
Multe informaţii concrete nu am aflat de la preşedintele clu­bului. Organigrama adoptată prin hotărâre a CA conţine în prezent doar două persoane: Haralambe Meregiu şi Dumitru Radu, ultimul – contractual – ca delegat. „Vrem să atingem aceleaşi performanţe cu oameni puţini”, a reiterat Meregiu. Deh, vremuri de criză, soluţii de criză… Nu se ştie, însă, cum se împacă parcimonia cu rezultatele, deşi obiectivul în acest sezon este situarea în primele zece locuri ale Seriei I.
În ceea ce priveşte bugetul, Consiliul Local Tulcea – princi­palul finanţator – a virat deja clu­bului (societăţii comerciale) 1,8 milioane de lei; se aşteaptă ca şi CJ să aloce 170.000 de lei. „Clubul cesionar este obligat să preia şi bune, şi rele. Din datoriile restante către jucători şi terţi (73.000 de euro) am onorat aproape 60%. La finele acestei luni vom fi în măsură să vă oferim date precise”, a mai spus Meregiu. Întrebaţi de remu­neraţii, cei doi au afirmat sus şi tare că până acum nu au încasat niciun ban; aceeaşi tăce­re, pe aceiaşi bani publici, despre salariile (subl.n.) jucătorilor.
Referindu-se la lot, tehnicianul Gache a prezentat situaţia ca fiind „roză”, în sensul că are dubluri pe toate posturile, constatând totuşi „pregătirea eterogenă a jucăto­rilor”, posibilă trimitere la ultimii transferaţi: Pătraşcu, Nanu şi Peteleu.
La data de 9 septembrie, SC FC Delta Tulcea SA a preluat tot ce înseamnă fotbal juvenil. Trei sunt antrenorii care se vor ocupa de copii: Ştefan Penaru, Bogdan Pârvu şi Marius Carpov. Copii care – veste bună! – vin de pretutindeni, pepinie­ra tulceană numărând peste şapte­zeci. Juniorii autohtoni Judeanu, Bratu, Algiu şi Niţor sunt în lotul mare al seniorilor.
Clubul a dat 400 de abo­na­men­te (a câte 50 de lei) unei mari societăţi tulcene. Tot de la aceasta se mai aşteaptă sponsorizări în două tranşe cuantificate la 30.000, respectiv 20.000 de lei. Cu care sume, supli­mentate ulterior, să se achiziţioneze un autocar. Preţul biletului la meci stagnează la 5 lei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: