Din două echipe slabe, una a învins

Delta Tulcea – Gloria Buzău 1-0 (1-0)

Prea multe nu-s de spus despre prima înfrângere (pe teren) a Gloriei Buzău în acest sezon. După cum au recunoscut antrenorii principali la conferinţa de presă, ambele echipe au jucat slab, în special la centrul terenului. Prin urmare, puţinele faze de poartă au fost fie rezultatul unor acţiuni individuale, fie consecinţele câtorva verticalizări împotriva cursului jocului, purtat mai mult de-a latul terenului.
La cinci minute după primul fluier, activul Petean a tras sănătos din demi-vole, Leu deviind cu greu în corner. Ostilităţile au fost preluate elegant de oaspeţi, Gloria ratând într-un singur minut două mari ocazii: întâi prin Radu, care a şutat din 20 de metri pe lângă buturile Deltei, apoi Dias (care a primit pas în careu de la Toma) l-a driblat pe Olteanu, a intrat în unghi şi a tras peste.
Delta avea să deschidă scorul în min. 21: Petean a trimis de pe dreapta în 7 metri, Nanu (căruia i s-a anulat un gol, asistentul semnalizând poziţie afară din joc) s-a plasat inteligent la prima bară şi a înscris din plonjon, cu capul, când Leu ieşise pe centrare – 1-0! Până la sfârşitul reprizei am mai consemnat o ratare a gazdelor: Pantelie urcă pe dreapta, pasează în lateral, Petean îşi ia inima în dinţi şi şutează din poziţie centrală, dar nu nimereşte ţinta. În afară de cartonaşe galbene şi schimbări, partea a doua a nu a adus mai nimic notabil, excepţie făcând faza din min. 70: combinaţie rapidă V. Creţu – Nanu pe partea stângă, primul driblează un apărător în careu şi ratează din opt metri. “Centralul” Neagu a pus şi el… fluierul la calitatea slabă a jocului, fragmentând des în situaţii în care putea să imprime regulamentar cursivitate.
Delta a câştigat, însă nu se poate spune că echipa a ieşit din pasa neagră. Gache caută formula bună, aşa că-l girăm în continuare. Săptămâna trecută, tehnicianul Deltei anunţase că are jucători suficienţi pentru toate compar­timentele. Cu alte cuvinte, că… are balta.
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Larie, V. Creţu – Petean (’59, Horovei), Pătraşcu, Macare (’82, Mişelăricu), Nanu – Costescu şi Pantelie (’50, N. Creţu); antrenor – Constantin Gache.
Gloria Buzău: Leu – Marin, Marincău, Lorincz, Mândrean (’85, Stan) – Popa, Toma (’61, Priescu), Dias, Lazăr – Boghiţoi şi Radu (’75, Chimir); antrenor principal – Nicolae Anton.
În scurta conferinţă de presă de după meci, antrenorii principali au admis că echipele nu prea au jucat nimic. “Am jucat fără personalitate, fără curaj. Mijlocul nu a construit, nu a pus atacanţii în situaţia de a marca. Cu vreo două excepţii, sunt dezamăgit de jucătorii mei. Obiectivul nostru este să evităm retrogradarea”, a spus Nicolae Anton. Plecată în acest campionat cu un handicap de opt puncte, Gloria Buzău se află pe antepenultimul loc al seriei.
La rândul său, Constantin Gache a invocat ineditul perechilor Peteleu – Petean, pe banda dreaptă, respectiv Macare – Pătraşcu, la mijloc. “Am jucat slab şi am câştigat, cum altă dată am jucat bine şi am pierdut! Mi-a stat inima-n gât până la sfârşitul unei partide lipsite de calitate”. Cu toate acestea, tehnicianul i-a evidenţiat pe Grigorov, abia revenit după accidentare, pe Larie (perechea căpitanului), pe Olteanu şi – pentru efort – pe Nanu, mijlocaş stânga în meciul cu Gloria.

Advertisements

One Response

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: