Delta Tulcea – Concordia Chiajna 1-0 (1-0)

Delta face cum face: pierde partidele mici şi le câştigă pe alea cu miză. A câştigat la mustaţă cu Gloria Buzău, aşa a făcut şi duminica trecută, cu Concordia, una dintre pretendentele la promovare.
Oaspeţii au început mai bine, Lungan ratând după numai patru minute din 12 metri ocazia de a inaugura tabela, trimiţând direct pe Olteanu. După alte patru minute, Nanu a avut şansa lui, dar, din poziţie dificilă, a pus capul din cădere, balonul fiind deviat de Niţă. Nici Pantelie nu a reuşit, după o centrare de pe partea dreaptă, să-l învingă pe portarul Concordiei. La final de primă repriză, tulcenii au deschis scorul: după un contraatac ca la carte, Horovei (abia intrat în ghete) prinde un şut de zile mari (foto 1), din colţul suprafeţei de pedeapsă, şi propulsează mingea pe sub Niţă, la rădăcina stâlpului: 1-0!
Începutul reprizei secunde aparţine oaspeţilor, beneficiari a trei cornere aproape consecutive. În min. 47, Petean scoate mingea din piciorul lui Diniţă; puţin mai târziu, după o lovitură de colţ a gazdelor, Mişelăricu execută o foarfecă exemplară, Niţă pune mâna sub transversală, dar balonul nu nimereşte cadrul porţii… Vor mai rata Pantelie, servit frumos din prima de Horovei, care trage vârtos în Niţă, respectiv Diniţă care – după un corner al Chiajnei – şutează pe colţul scurt, iar Olteanu deviază în corner. Ultima ocazie semnificativă aparţine oaspeţilor: Concordia verticalizează, impetuosul Martinescu ajunge în situaţie de 1-1 cu Olteanu, dar trage pe lângă din 14 metri!
Cei doi tehnicieni s-au arătat mai curând prieteni, în cadrul scurtei conferinţe de presă (foto 2). Dacă a fost o problemă comună, aceea a ţinut nu de suprafaţa de joc, încercată serios de ploile din ajun, ci de arbitraj.
“Nu prea mergea jocul. Horovei este un jucător cu experienţă, care leagă locul, am considerat că este momentul să atacăm. Este poate prima dată când am efectuat schimbare în prima repriză. Am operat numai schimbări ofensive, iar de data asta am avut noroc! Atitudinea aceasta ar trebui s-o arate Delta în fiecare meci, nu numai în cele cu echipe puternice. Arbitraj… corect, dar cu dus – întors…”, a spus “principalul” Deltei, Constantin Gache.
De partea cealaltă, tehnicianul Adrian Bumbescu a recunoscut: “Compartimentul nostru slab a fost atacul. Am jucat cu un junior (Burlacu, n. 1992 – n.n.) care nu a dat rezultatul scontat. Mă aşteptam la o replică tăioasă a Deltei, ştiind că mediana este linia tare a tulcenilor. Dacă eram inspirat, jucam de la începutul reprizei a doua cu Martinescu în faţă… Diniţă a fost marcat strict, chiar cu dublaj, nu a avut ce face mai mult, în ciuda terenului. Ne menţinem obiectivul, promovarea; am luat un gol pe visele portarului, dar nu am revenit. Am întâlnit o echipă puternică. Arbitrului i-aş da nota 6,5, pe o scară de la 1 la 10, mai ales că tragem la promovare…”.

Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Mişelăricu, V. Creţu (’41, Horovei) – Petean, Pătraşcu, Larie, N. Creţu – Nanu (’80, Borza) şi Pantelie (’61, Costescu); antrenor principal – Constantin Gache.
Concordia Chiajna: Niţă – V. Creţu (’65, Martinescu), Stativă, Gardos, Lungan (’75 Borfor) – Oae, Pătru, Ciobotariu, M. Dumitru – Burlacu (’57, Neagu) şi Diniţă; antrenor principal – Adrian Bumbescu.

Multumiri Petru Tincoca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: