Delta a obţinut o remiză echitabilă

Farul Constanţa – Delta Tulcea 0-0 * Tulcenii au cea mai bună apărare din Seria I

Întrebat după meciul cu Sportul dacă Delta va folosi în meciul de la Constanţa jucătorii Farului, Constantin Gache a lăsat răspunsul în aer. Sâmbăta trecută, niciuna dintre “proprietăţile” formaţiei constănţene nu a fost folosită în partida directă.
Cu atât mai mult e preţios egalul obţinut de tulceni după o întâlnire în care nevoia de posesie a echipelor a fost mai mare decât riscul de a ataca poarta adversarilor. Au fost şi ocazii de poartă, nu-i vorbă, însă cei doi portari şi-au făcut treburile, iar când aceştia au fost depăşiţi, în atribuţii şi-au intrat fundaşii centrali. Un mare câştig pentru Delta e mijlocaşul Macare, poate cel mai bun jucător al oaspeţilor, cel care a suplinit cu succes lipsa celor doi mijlocaşi consacraţi, ba chiar a şi ratat!
Egal mare al Deltei, repetăm, în condiţiile în care înainte de meci ne-am exprimat că tulcenii merg pe litoral ca mielul la tăiere şi când chibiţii de pe la noi vorbeau pe la începutul săptămânii trecute de un mare “blat”. Grăitoare pentru rezultatul final este declaraţia lui Marius Şumudică – “… pentru mine este un punct câştigat”.
Chiar dacă lasă de dorit în atac, Delta rămâne echipa cu cea mai bună defensivă după două remize albe.
Farul Constanţa: Sardescu – Măţel, Da Silva, Papp, Mendy – Andrade (‘ 29, Rusmir), Andone (‘ 85, Păcuraru), Teekloh (‘ 69, Mansur), Matei – Chico şi Ene; antrenor principal – Marius Şumudică.
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Mişelăricu, L. Ştefan – V. Creţu (‘ 90, Petean), N. Creţu, Macare, Horovei – Costescu (‘ 85, Mărginean) şi Borza; antrenor principal – Constantin Gache.

Articol scris de Petru ŢINCOCA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: