Fotbal juvenil fără competiţii şi fără baze sportive

Antrenorii de copii şi juniori la fotbal de la CSS Tulcea şi de la FC Dunărea Tulcea, Ion Dăuceanu şi Nicolae Evdochim, respectiv Marin şi Marius Stănăgui, şi-au dat marţi întâlnire la Sala Poli­valentă din municipiu pentru a discuta despre o posibilă colaborare din sezonul 2010-2011 pentru înscrierea a două echipe în campionatul republican.
La vremuri de criză, după noul model guvernamental, se poartă comasările aşa că Dăuceanu, Evdochim şi Stănăgui, tatăl şi fiul, au hotărât, de principiu, să facă o combinată din toamnă cu care să atace competiţia de juniori organizată de FRF.
La nivel de competiţii, la fotbal copii şi juniori, e jale. Cel puţin aceasta e părerea şefului de catedră fotbal de la CSS Tulcea. “La juniori C şi D, adică la cele mai mici categorii de vârstă pentru care se organizează competiţii, avem de jucat, ca şi campioană de judeţ, în iunie, la Constanţa cu echipa Viitorul. Adică şcoala de fotbal a lui Hagi. Probabil vom lua de la zece în sus pentru că la nivelul acesta suntem cu mult sub ce are el”, a declarat Ion Dăuceanu.
Dacă de competiţii s-a plâns Dăuceanu, Marin Stănăgui crede că o altă mare problemă a fotbalului de copii şi juniori este baza sportivă, extrem de precară.
“Chiar nu mai avem pe unde să facem pregătire cu copiii şi dacă despre un centru de copii şi juniori se tot vorbeşte, de făcut nu se face nimic. Tulcea, ca judeţ, are un potenţial foarte bun pentru fotbal, dar, din păcate, nu este exploatat. Degeaba facem selecţie dacă pregătirea nu se poate face în condiţii decente sau dacă unii copii învaţă de dimineaţă iar alţii de după-amiază”, a declarat antrenorul de la FC Dunărea.
Dacă absenţa antrenorilor de  FC Sporting şi FC Juventus, Dumitru Ioniţă şi respectiv Gheorghe Cojocaru, a fost motivată de probleme personale, absenţa antrenorilor de la Delta Tulcea pare justificată – aceştia chiar nu au probleme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: