Delta Tulcea – Şahtior Soligorsk (0-3)

Delta – Şahtior Soligorsk 0-3 (0-1) * “Palmaresul” din Antalya: două victorii, un egal, două înfrângeri
Tulcenii au terminat cantonamentul din Antalya cu o înfrângere categorică în compania celor de la Şahtior Soligorsk, formaţie care evoluează în Prima Ligă din Belarus. După remiza (0-0) cu alt Şahtior, Karaganda din Kazahstan, a fost a doua partidă în care nord – dobrogenii nu au marcat.
Delta Tulcea a început meciul cu: Olteanu – Peteleu, Mişelăricu, L. Ştefan, V. Creţu – Mărginean, Macare, N. Creţu, Horovei – Nanu şi Borza. În repriza secundă au mai intrat portarul Pârvu, precum şi I. Filip, I. Bratu (junior) şi Grigorov (pentru ultimele douăzeci de minute).
“Faţă de ceea ce s-a petrecut pe teren, scorul este prea sever. Noi am ratat mult, în special prin vârfurile Borza şi Nanu, însă bieloruşii au speculat greşelile din defensiva noastră. La primul gol, ei au centrat de pe partea stângă, un atacant a atins mingea cu capul, din opt metri, Olteanu era pe traiectorie, însă balonul a sărit ciudat din gazon… După reluare, Pârvu a pasat în lateral la L. Ştefan, fundaşul a fost talonat de doi adversari, a pierdut balonul, astfel că majorarea scorului a fost o formalitate. S-a făcut 0-3 cu vreo nouă minute înainte de final: centrare din lateral, deviere cu capul din careul mic. Poate şi pentru că era ultima partidă, băieţii au tratat cam uşor întâlnirea”, ne-a declarat Haralambe Meregiu, preşedintele clubului din Tulcea. Desfăşurat pe un teren foarte bun şi pe un timp excelent, jocul a fost bun, ritmul – alert, “oaspeţii noştri, ca mai toate echipele
ex-sovietice, au evoluat rapid şi în forţă”, a adăugat Meregiu. Cu câteva zile înainte, Soligorsk învinsese cu 3-1 Farul Constanţa.
Iată toate rezultatele Deltei în cantonamentul din Turcia: 0-0 cu Şahtior Karaganda (Kazahstan), 3-1 cu F.C. Pirin Blagoevgrad (Bulgaria), 3-4 cu Vorskla Poltava (Ucraina), 2-1 cu Chavdar Etropole (Bulgaria), respectiv
0-3 cu Şahtior Soligorsk (0-3). Având în vedere că singurele victorii au fost consemnate în meciuri cu echipe bulgăreşti, putem spune, mai în glumă, mai în serios, că Delta joacă balcanic.
“Trebuie să precizez că nu rezultatele ne-au interesat, ci să îmbunătăţim calitatea jocului, dar mai ales să consolidăm linia mediană, unde am suferit în turul campionatului. Am început să «legăm», toţi jucătorii sunt în creştere de formă, se simt efectele cantonamentului de iarnă de la Câmpulung Moldovenesc”, a mai spus preşedintele Deltei Tulcea. Completând, cele opt goluri au fost marcate de Borza (3), Costescu (2), Nanu, Postelnicu şi Coconaşu, deci îmbucurător e că atacanţii au înscris de şase ori, ştiut fiind că aceştia s-au remarcat prin ineficienţă în ultimele partide ale turului.
Până la reluarea campionatului, oficialii clubului sunt preocupaţi de recuperarea accidentaţilor Grigorov, care a jucat doar în ultimul meci de verificare, Lucan, Coconaşu, Petean, Câju şi N. Creţu.

Scris de Petru ŢINCOCA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: