Delta Tulcea – Săgeata Stejaru 0-1 (0-1)

Sâmbătă, pe mocirla stadionului Delta din municipiu, s-a disputat  între Delta şi Săgeata, un meci aşteptat de suporterii celor două echipe şi care a adus în tribune în jur de 2000 de spectatori, un record pentru acest sezon de Liga a II-a.
Oaspeţii au deschis foarte repede scorul prin Ciobanu, fostul jucător al Deltei. Era minutul 11 şi vitezistul Şicu a trecut ca o săgeată de greoiul L. Ştefan, iar şutul său din colţul careului a fost respins de portarul Deltei fix la oportunistul de serviciu Ciobanu.
A trebuit să treacă jumătate de oră ca elevii antrenorului Constantin Gache să ameninţe şi ei poarta Săgeţii. Costescu a găsit o breşă în flancul drept al apărării oaspete, a centrat bine la Nanu care din marginea careului mic a deviat mingea cu capul la N. Creţu însă mijlocaşul Deltei a reuşit ca din doi-trei metri să trimită mingea peste poartă. Într-adevăr, o execuţie acrobatică ce le reuşeşte doar câtorva fotbalişti…
Cu cinci minute înainte de finalul reprizei întâi, Săgeata a ratat o ocazie monumentală prin autorul golului, Ciobanu. Pe bulevardul flancului stâng al apărării Deltei, Şicu a făcut o cursă de peste 30 de metri, l-a depăşit şi pe Olteanu ieşit dintre buturi poate prea riscant, a tras la poartă însă căpitanul Deltei, Grigorov, a respins nefericit şi cu un ultim efort mingea ce se îndrepta spre poartă până la Ciobanu care a ratat practic cu poarta goală. Sau, mai bine zis, cu poarta apărată de un fundaş şi acela căzut pe jos.
După o repriză în care tulcenii au jucat parcă fără atacanţi şi doar cu mijlocaşi – N. Creţu şi Coconaşu – mutarea antrenorului Deltei pentru repriza secundă a fost mijlocaşul Horovei în locul fundaşului Mişilericu. Probabil neinspirată din moment ce şi Horovei a fost schimbat cu Lucan pe final de meci. Măcar intrarea lui Borza a adus ceva nou în joc: au aflat toţi spectatorii că a jucat şi Senin! Titular. Cu trei atacanţi în echipă în ultima jumătate de oră, Delta a dat doar patru pase la portar prin Costescu, Nanu şi Borza de două ori, în timp ce Săgeata a închis bine jocul şi un lat de palmă a lipsit ca din minutul 87 să îşi mărească avantajul, atunci când lobul lui Bold a nimerit transversala.
La conferinţa de presă de după meci, antrenorul Deltei, Constantin Gache a declarat: “Nu avem nicio scuză pentru meciul de azi şi dacă e să căutăm un vinovat acela sunt eu!”. O declaraţie care s-a dorit probabil una “de învăluire” de parcă nu a văzut un stadion întreg evoluţiile jenante ale lui L. Ştefan, Costescu şi Nanu sau chiar penibile ale lui Mărginean şi Senin, altfel spus jumătate de echipă.

Advertisements

2 Responses

  1. Fotbal=mita…un exemplu il da acest meci in kare s.a vazut ditamai blatu d p marte…futumas in gura voastra coruptii draku…noi venim in frig sa va sustinem si pt pasiunea pt fotbal si voi…MUIE SAGEATA…forzza delta numai primiti bani destia k sunt murdari d branza

  2. Intradevar,a fost un blat clar. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: