Victorie chinuită

Delta Tulcea – CSM Râmnicu Sărat 1-0 (0-0)

În acest retur, atacanţii tulceni nu au reuşit încă să înscrie

Ambele echipe au avut în teren un adversar comun
Meciul de sâmbătă a fost unul dintre acelea în care o singură echipă atacă şi, dacă are şi niţel noroc, chiar înscrie. Ca să evite retragerea formaţiei, CSM Râmnicu Sărat s-a prezentat la Tulcea cu un lot din care au făcut parte nu mai puţin de unsprezece juniori, iar patru au fost în permanenţă pe teren! În aceste condiţii, mai experimentaţilor Ungureanu (care a evoluat şi la echipa tulceană) şi fraţilor Puşcă nu le-a rămas altceva de făcut decât să organizeze două redute din primul minut în propria jumătate şi să spere la imposibil: obţinerea unui punct.
Dispuşi ermetic pe două linii, cu Ungureanu izolat în preajma centrului terenului, vizitatorii nu au fost departe de o remiză, blocând cu dăruinţă orice culoar al gazdelor. Ca argument, singurul gol al partidei a fost înscris din fază fixă: în min. 64, “centralul” Sava a acordat uşor gazdelor lovitură liberă directă în 20 de metri; Mărginean, care până atunci nu s-a văzut, a şutat impecabil, trimiţând balonul pe dreapta portarului Toader, lângă stâlp: 1-0.
Până atunci, Delta  îşi făurise cinci ocazii de a deschide scorul, cele mai mari fiind ratate de Nanu (‘43), pivotare şi şut din interiorul careului, Toader a respins uluitor în corner, N. Creţu (‘57) – şut din 7 metri cu exteriorul stâng pe lângă buturi, respectiv Borza (‘59), care l-a lobat pe portar din interiorul careului, dar nu a nimerit poarta. Cu excepţia încercării lui Cristofan (cu un sfert de oră înainte de final), acesta şutând din lovitură liberă peste transversală, oaspeţii nu au reuşit să localizeze în 91 de minute poarta lui Olteanu.
Meci curat, fără niciun avertisment, arbitraj foarte bun, aproape patru sute de spectatori mulţumiţi, până la urmă, că favoriţii lor s-au reîntâlnit cu victoria. Cu toate acestea, Delta nu a marcat de la începutul returului decât un gol, şi acela printr-un mijlocaş, atacanţii fiind în gravă criză de randament!
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Mişelăricu, V. Creţu (‘60, Costescu) – N. Creţu, Coconaşu (‘86, Lucan), Mărginean, Senin – Nanu (‘79, Horovei) şi Borza. Antrenor principal: Constantin Gache.
CSM Râmnicu Sărat: Toader – C. Puşcă, Tîrîlă, Crăciun, Meiroşu – Pîrvu (‘84, Croitoru), Cristofan, M. Puşcă, Umăneţ (‘66, Marin), M. Puşcă – Ungureanu. Antrenor principal: Cătălin Cighir.
La conferinţa de presă, ambii tehnicieni principali au adus în discuţie starea jalnică a terenului, numai că din puncte diferite de vedere.
“Paradoxal, altădată ştiţi că i-am criticat pe elevii mei. Acum, fără să socotesc lipsa de concentrare la finalizare, nu am ce să le reproşez. Mai mult de atât, pe terenul ăsta şi în compania unei echipe care s-a baricadat efectiv… Dar aşa am fost învinşi şi de Stejaru! Trebuia să jucăm direct şi cu pase în viteză, dar nu ne-a «lăsat» suprafaţa de joc: am fost obligaţi să potrivim balonul de zece ori. Jocul nu a fost rău – în ciuda precipitării, au fost ocazii clare de gol. Lucrăm neîntrerupt la finalizare. Cel mai mult a contat calitatea proastă a terenului”, a spus Constantin Gache.
Omologul său, Cătălin Cighir, s-a “apărat” cu mijloacele sale: “Am încercat să ne apărăm bine, grupaţi, fără să lăsăm spaţii adversarilor, să aglomerăm mijlocul şi să blocăm orice construcţie a tulcenilor. Chiar şi cu un atacant, Ungureanu, cred că am fi putut mai multe pe un teren bun. Noi jucăm pe nimic, mai mult de plăcere şi pentru a promova juniori, cunoaşteţi problemele financiare ale clubului nostru. Poate că şi prezenţa la meciuri te poate scăpa de retrogradare”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: