Delta Tulcea – Steaua II Bucureşti 3-1 (1-1)

Steliştii au rezistat până spre final * “O victorie scoasă cu forcepsul”, a comentat Gache
Dacă s-ar uita pe caseta tehnică, cine nu a fost la stadion ar putea crede că nu s-a jucat fotbal, ci un sport sângeros. Arbitrul Neagu a dat în stânga şi-n dreapta cu galbene şi roşii. Cartonaşe.
“Centralul” prahovean a eliminat doi stelişti, pe primul – Simion (min. 18 – pentru că atacantul bucureştean l-a lovit cu cotul (fără intenţie) pe Mişelăricu într-un duel aerian, cel din urmă ieşind cu nasul spart. Nici al doilea cartonaş roşu, văzut (tot direct) de Iacob (min. 57), nu poartă semnul dubiului: stelistul l-a tras din spate de tricou pe Costescu, plecat singur spre poartă. Ca să încheiem capitolul, Mărginean, Grigorov, V. Creţu şi Nanu, de la gazde, respectiv Mustaţă, Lungu, Bâtfoi, Albu şi Muzac, de la oaspeţi, au fost sancţionaţi cu cartonaşe galbene.

Jocul a avut, cum se spune, chiar de toate. Steliştii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă (min. 29… prima ocazie…) pentru un henţ involuntar comis în careu de Mişelăricu (balonul i-a sărit din pământ în genunchi, apoi în mână), tulcenii au cerut de două ori penalti, ambele ignorate de Neagu, au şi înscris o dată, dar golul nu a fost validat, au bifat şi o bară, prin Coconaşu. Chiar şi în zece, oaspeţii puteau mări avantajul prin marcatorul Bâtfoi care, singur în opt metri, a trimis balonul direct în braţele lui Olteanu, pe centrul porţii; imediat după reluare, Tall a pus capul după o centrare, dar, dintr-o poziţie incomodă, nu a nimerit cadrul porţii. Timp de aproape jumătate de oră, cei opt jucători de câmp ai Stelei II s-au apărat, ratând la patru minute un egal ce ar fi rămas de pomină.

Egalarea a survenit cu un minut înainte de pauză: lansat cu un pas genial peste fundaşi, Peteleu a preluat elegant, a driblat portarul în lateral, apoi a pus latul: 1-1. Acelaşi fundaş a stat la baza golului secund: scăpat din marcaj, a şutat din unghi, portarul Lungu a deviat puţin, dar suficient ca mingea să ajungă la Nanu căruia nu i-a mai rămas decât s-o împingă uşor din 3 metri: 2-1. Ultima reuşită a descătuşat tribunele în ultimul minut de joc: Costescu a plecat vertical, l-a driblat pe portarul stelist, apoi a înscris din apropiere – 3-1.
Prin prestaţia sa, brigadă de arbitri a iritat asistenţa de pe “Delta”, deciziile lui Neagu şi fanioanele fluturânde ale asistenţilor nemulţumind ambele formaţii.

Cu ocazia acestui meci ţăranii au invadat parcarea Stadionului Delta, aceştia înrosindu-şi telefoanele fănd poze cu jucătorii  si autocarul adversarilor.

La conferinţa de presă, întâietate a avut Leo Strizu. Antrenorul stelist a felicitat ambele echipe: “Delta care n-a jucat cu mingi lungi, a încercat să rupă jocul în permanenţă la margine, să vină pe zona centrală, astfel încât să apară mijlocaşii din linia a doua, mai ales la combinaţii sau în spatele apărării mele. S-a văzut că echipa nu joacă la întâmplare“. Tehnicianul le-a mulţumit şi elevilor săi pentru că, în inferioritate numerică, au depus un foarte mare efort şi “doar din lipsă de experienţă au încasat două goluri în ultimele minute”.

Şi cuvintele lui Constantin Gache s-au înscris pe orbita sportivităţii: “Este adevărat că în faţă am avut o redută bine condusă. Culmea, şi cu doi jucători mai puţin, tot ieşeau la atac! Steaua e o echipă bună, cu fotbalişti tineri, valoroşi. E o victorie scoasă cu forcepsul în ultimele minute… Sper că s-a spart şi ghinionul nostru!”.

Cei doi antrenori au evitat să comenteze arbitrajul

Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Mişelăricu ( ‘ 68, Postelnicu), V. Creţu – N. Creţu, Coconaşu, Mărginean ( ‘ 76, Senin), Horovei ( ‘ 59, Borza) – Nanu şi Costescu. Antrenor principal: Constantin Gache.
Steaua II: Lungu – Mustaţă, Gora Tall, Muzac, Toşca – Iacob, Stegaru ( ‘ 46, Albu), Bejean, Filip – Bâtfoi ( ‘ 54, Rusu) şi Simion. Antrenor principal: Leonard Strizu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: