Concordia Chiajna – Delta Tulcea 1-2 (0-1)

Tulcenii au venit cu gândul să nu piardă şi au încercat să ţină jocul cât mai departe de poarta lui Olteanu, printr-un presing sufocant, în timp ce Concordiei i-a lipsit mijlocul  care să dea claritate acţiunilor ofensive. Astfel, Delta Tulcea nu au avut mari dificultăţi în prima parte a meciului şi şi-a încercat norocul pe contraatac. La una dintre aceste faze, Postelnicu a trimis o centrare şutată de pe partea dreaptă, I. Andrei a atins uşor mingea, suficient însă pentru ca Niţă să fie păcalit şi să devieze mingea în propria poartă.

Bumbescu face prima modificare şi îl trimite în avantposturi pe Ungureanu. Însă nici acesta nu are mai mult succes atâta timp cât echipa a fost în continuare fracturată la mijloc. Din minutul 55, aspectul jocului gazdelor se îmbunătăţeşte într-o oarecare măsură, după introducerea în teren a lui Florentin Dumitru şi a lui Neagu.

Penalty-ul din vis

Borza, intrat de cinci minute pe teren, a pătruns în careu pe partea dreaptă, s-a împiedicat şi s-a lovit de Gardoş. În mod normal, jocul ar fi trebuit să continue. Până şi reacţia tulcenilor a fost elocventă, aceştia manifestându-şi bucuria după câteva momente de confuzie, nefiind siguri cine a primit cartonaşul galben, Borza sau Gardoş. Coconaşu a executat şi a transformat fără emoţii de la punctul cu var, iar meciul era în mare măsură jucat. La 0-2, Concordia parcă s-a dezmeticit şi prima ocazie mare de gol a fost fructificată de Ciubotariu. Ungureanu a întors o minge în zona centrală şi de la 16 metri căpitanul gazdelor a şutat imparabil.

Panică şi sânge

La următoarea fază din careul Deltei s-a produs un incident nedorit. Gardoş şi Liviu Ştefan s-au lovit cap în cap şi câteva minute panica a domnit printre cei prezenţi pe teren şi în tribune.

În urma impactului, Liviu Ştefan a suferit o comoţie cerebrală, şi-a pierdut cunoştinţa şi a părăsit terenul cu ambulanţă, dar după ce şi-a mai revenit a refuzat să meargă la spital. Cu toate că, la 20 de minute după sfârşitul jocului, vomita în vestiar, starea sa s-a ameliorat treptat şi a putut face deplasarea către casă cu restul lotului.

Gardoş s-a ales cu capul spart, dar şi-a reluat locul în echipă, purtând o plasă specială pentru susţinerea bandajul.

Doar 5 minute de prelungire

Jocul a fost întrerupt cel puţin 6 minute numai pentru dubla accidentare din minutul 82, la care ar fi trebuit adăugate alte trei minute pentru cele şase schimbări. Centralul a considerat însă că cinci minute de prelungire sunt suficiente şi a fluierat finalul meciului după numai patru. E posibil ca decizia sa să fi fost influenţată de starea de nervozitate în creştere a jucătorilor, care a condus de altfel la eliminarea căpitanului gazdelor, Cristian Ciubotariu, pentru două galbene primite în interval de câteva minute.

Chiar dacă echipa sa s-a apropiat la doar trei puncte de Sportul Studenţesc, ocupanta locului doi, Constantin Gache rămâne cu piciorele pe pământ şi nu se hazardează în declaraţii. “Jocul de azi m-a mulţumit numai parţial. Mă bucură rezultatul, dar nu pot spune că am revenit în lupta pentru promovare. Dacă am fi avut forţă pentru aceasta n-am fi pierdut atâtea puncte acasă”, a spus Gache la finalul meciului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: