Delta Tulcea – Victoria Branesti 3–1 (1-0)

Pentru prima dată în acest retur antrenorul Constantin Gache a renunţat la ” veche gardă ” şi a introdus curajos, în formula de start, nu mai puţin de cinci jucători sub 22 de ani. Mutarea s-a dovedit a fi una câştigătoare din moment ce la capătul celor 90 de minute de joc  Delta Tulcea, s-a impus clar.

Jocul a demarat sub auspicii bune, ambele echipe dovedind un deosebit apetit ofensiv. Cei care s-au apropiat mai periculos de poarta adversă au fost gazdele care l-au pus la încercare, în repetate rânduri, pe portarul Stoicescu. Goalkeeper-ul oaspeţilor a făcut faţă cu brio până în minutul 31 când balonul a circulat pe traseul Peteleu – Borza, ultimul a recentrat în interiorul careului mic, de unde Postelnicu, deşi flancat de doi fundaşi adverşi, a introdus mingea în poartă.

Mijlocul terenului a fost “ocupat” în totalitate de tulceni, Creţu, Lucan, Peteleu, dar ,în special, Postelnicu au blocat toate culoarele de access spre poarta portarului Olteanu. Doar pe partea dreaptă fundaşul Filip a avut probleme cu adversarul direct V. Nicoară.

Practic, fluierul de final al primei reprize a fost izbăvitor pentru formaţia din Brăneşti.

La reluare, oaspeţii insistă pe flancul stâng, acolo unde “nefericitul” Filip n-a mai rezistat sarajelor lui Nicoară şi în minutul 53 l-a agăţat în interiorul careului pe mijlocaşul liderului, arbitrul indicând penalty. A transformat precis Olariu, restabilind egalitatea.

Sesizând pericolul numit Nicoară, antrenorul Deltei face o mutare inspirată introducându-l în teren pe Liviu Ştefan în locul lui Filip, vinovatul principal al egalării. Liviu Ştefan rămâne pe flancul stâng, iar pe flancul periculos, cel drept, este transferat Petean, care a reuşit să-l anihileze complet pe Nicoară, nevoit să emigreze spre centrul terenului.

În minutul 68 “centralul” Ivan nu judecă cu aceeaşi măsură un fault petrecut în careul oaspeţilor – un fault evident al lui Isac în faţa lui Borza – ba mai mult îi acordă cartonaş galben atacantului tulcean. Avea să fie prima eroare a arbitrului brăilean, urmată însă de alte grave erori ale tuşierului sucevean Sebastian Gheorghe.

Tulcenii reuşesc să egaleze în minutul 75, prin fundaşul Liviu Ştefan (reluare cu spatele la poartă din foarfecă), dar golul este anulat pe motiv de ofsaid la semnalizarea eronata a tuşierului S. Gheorghe.

Gazdele au reuşit desprinderea în minutul 78 când la o pătrundere impetuoasă a aceluiaşi Postelnicu şutul expediat de acesta a fost deviat fericit la nou-intratul Mărginean care a îndeplinit o simplă formalitate pentru a introduce mingea în poartă.

Sarabanda ocaziilor continuă la poarta liderului, redus la neputinţă de excelenta prestaţie a mijlocaşilor tulceni. Tulcenii s-au desprins pe tabela de scor cu două minute înaintea finalului când omniprezentul Postelnicu l-a servit ideal, în marginea careului mare pe Costescu, atacantul tulcean înscriind cu un şut de generic, mingea a lovit transversala în apropierea vinclului şi a poposit în plasă.

Fluierul final al centralului Ivan a produs o altercaţie generală la mijlocul terenului unde vizaţi au fost asistentul S. Gheorghe şi mijlocaşul oaspeţilor V. Nicoară.

Antrenorul Deltei, Constantin Gache deşi fericit, atât de scor cât şi de prestaţia echipei, declară: “Pentru noi prima ligă este departe, şansele noastre s-au diminuat pe parcursul returului, dar niciodată nu se poate şti. Probabil că dacă am fi avut aceeaşi mobilizare şi îndârjire în toate partidele disputate până acum, alta era poziţia noastră. Am ghicit partitura adversarului care are un mijloc puternic şi ca urmare am introdus puţin sânge proaspăt în primul <<11>>.”

De partea cealaltă, antrenorul Victoriei, Ilie Stan a lăudat adversarul: “Delta a demonstrat că este o echipă competitivă, pragmatică, cu mulţi jucători cu experienţă, pe care eu unul nu îi am la dispoziţie. Cu 2-3 excepţii, jucătorii mei de abia acum realizează ce înseamnă performanţa, ce reprezintă presiunea jocului. Am fost naivi. Dacă vom reuşi promovarea voi avea neapărată nevoie de 4-5 jucători cu experienţă.”

Articol şi foto de Valentin C. Ifrim

Advertisements

3 Responses

  1. A trebuit ca sa vina o echipa cu arbitri ei ca sa se indarjeasca echipa noastra, sa se trezesca la viata atat jucatorii cat si tribunele.
    Si, s-a dovedit astfel ca nu exista nici o forta capabila sa-i stea in cale Deltei cand se mobilizeaza!
    Felicitari baietilor, si cred ca daca o vor tine asa, chiar si in Liga I putine echipe ii vor tine piept!

  2. bravo delta….am demonstrat si d data astha ca sunthem o ekipa buna kiar si impotriva arbitrilor…tineti.o tot asa….bravo T.L.H.C…ma intreb oare kand vom avea si noi o galerie mare…se poate face cva in privinta astha …ce ziceti?

  3. trebuia sa fie 5 nu e una anulat nush dc 😐 si unu cik a fost aopide da nu a fost eram la meci si a vazut toata faza era clar ca platit si tot iam batut bv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: