Accident teribil suferit de portarul Dabija!

Primul diagnostic – comoţie cerebrală; al doilea, după externare, edem cerebral
Meciul de ieri dintre juniorii A ai SC FC Gloria SA Buzău şi cei ai Deltei Tulcea a fost întrerupt o bună perioadă. La scorul de 2 – 1 pentru oaspeţi, căpitanul tulcenilor, portarul Gabriel Dabija, a sărit să prindă mingea, a fost lovit de un adversar, a căzut în cap şi a suferit o comoţie cerebrală. S-a crezut în recuperarea rapidă a celui accidentat, dar personalul de specialitate a hotărât să-l transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru analize multiple.
Dacă mai contează cumva, meciul a continuat şi s-a terminat cu o victorie tristă şi categorică a gazdelor – 5-2.
P.S. Aseară, în jurul orei 18.00, colegii l-au recuperat pe accidentat şi se pregăteau să revină la Tulcea. După tomografie şi radiografiile craniană şi cervicală, Gabriel Dabija a fost diagnosticat cu edem cerebral.

Advertisements

2 Responses

  1. Crestere in volum a creierului, consecutiva unei cresteri a continutului de apa al tesuturilor sale. Edemul cerebral insoteste diferitele boli ale encefalului: tumora, traumatism, infectie, inflamatie, accident vascular cerebral. Craniul fiind rigid, edemul cerebral antreneaza o hipertensiune intracraniana, care se traduce prin semne ca paralizii, vome, dureri de cap, coma, si poate fi mortal.
    Tratamentul necesita o spitalizare de urgenta si asociaza antiedematoase cerebrale (macromolecule, corticosteroizi) la tratamentul cauzei. Antiedematoasele nu sunt eficace decat in cazul unui edem vasogenic.

  2. Toata echipa suntem alaturi de Dabija…Insanatosire grabnica!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: