Juniorii vor fi înlocuiţi cu jucători sub 21 de ani în Liga a-2-a şi în Liga a 3-a

Comitetul de Urgenţă al FRF, compus din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Vasile Avram, a luat ieri cîteva măsuri care vizează revigorarea fotbalul juvenil.

În acest sens, federalii au decis ca “înainte  cu 6 luni de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin 3 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar minim net astfel: 1.500 de lei – Liga I, 1.000 de lei – Liga a II-a, 700 de lei – cluburile din celelalte categorii.

Pînă acum, regulamentul prevedea că indiferent de eşalon cluburile trebuiau să le  garanteze jucătorilor care termină junioratul “un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie”.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în februarie 2010, cîştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.411  de lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 15 lei (-1,1%).

Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat azi şi regula prin care cluburile din Ligile a 2-a şi a 3-a erau obligate să folosească permanent cel puţin unul, respectiv doi juniori.

Potrivit noilor reglementări echipele din Liga a 2-a şi din Liga a 3-a sînt obligate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor de campionat cel puţin cîte doi, respectiv cîte trei jucătoril sub 21 de ani ((jucători născuţi după data de 01.01.1989).

Dacă unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător sub 21 de ani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: