Delta învinge fără drept de apel o echipă derutată

Delta Tulcea – Farul Constanţa 3-0 (1-0)
Sâmbătă, pe o vreme care îmbia la plictis, Delta a întâlnit Farul Constanţa, o echipă care, după cum spune însuşi antrenorul ei, se află în pragul desfiinţării dacă nu-şi va găsi investitori interesaţi de fotbal până la sfârşitul acestui sezon. Deşi între cele două echipe există o rivalitate de durată, trans­misă şi celor două galerii, atmo­sfe­ra de pe stadion a fost în pas cu bu­letinul meteorologic, co­dul gal­ben de tulburări intrând în vi­goare la câteva ore de la terminarea par­tidei. Oricum, Farul a fost lipsită de prezenţa fanilor săi, aceştia având inter­dicţie pe stadion în urma evenimentelor violente din Cupa României, când au distrus peluza Nord, fără ca pagubele să fie recuperate nici în ziua de azi. În prima sa parte, meciul a fost anost, până în minutul 30 înre­gis­trându-se doar 5 şuturi spre poartă din partea ambelor echipe şi doar unul periculos, cel trimis de Petean în minutul 25 şi scos cu dificultate de portarul oaspeţilor. În minutul 30, în urma unei faze care nu anunţa nimic, Borza a şutat sec, învin­gându-l pe portarul Farului. Din acel minut şi până la finalul primei reprize nu s-a mai întâmplat nimic notabil, ambele echipe părând că aşteaptă finalul campionatului şi o binemeritată vacanţă.

A doua repriză a început cu o acţiune neaşteptată a galeriei tulcene care, neavând cu cine se răfui (suporterii farului fiind doar vreo 10, păziţi straşnic de jan­darmi), a desfăşurat unsteag imens deasupra peluzei şi a aprins o fumigenă, punându-i pe jar pe organizatori. Din acel moment parcă s-a mai dezmorţit şi Delta, acţiunile ofensive curgând spre poarta Farului.

În minutul 50 a avut loc una dintre cele mai frumoase faze ale meciului, Borza şi Costescu trecând pe rând pe lângă majorarea scorului.
În minutul 74, Borza intră în careul advers în urmărirea balo­nului şi îl atinge pe Vlas, nepu­tân­du-se opri la timp pentru a evita con­tactul. Cu un gest absolut ne­spor­tiv, portarul oaspeţilor se re­pe­de la Borza, căzut pe jos, şi îi aplică rapid câteva lovituri învă­ţate din meciurile de K1, fiind eliminat de arbitru şi părăsind terenul în huiduielile întregului stadion. Din acest moment, echi­librul meciului se rupe, dar creşte şi nervozitatea din teren, centralul fiind nevoit să apeleze destul de des la cartonaşele galbene pentru a mai tempera atmosfera. Abia în minutul 88, Delta reuşeşte să fructifice superioritatea numerică, Liviu Ştefan marcând cu capul dintr-o deviere superbă după o centrare venită de pe stânga terenului. În minutul 90, când conturile erau oricum închise, acelaşi Liviu Ştefan reuşeşte un nou gol, executând impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri şi făcând fericite tribunele.
Deşi meciul n-a fost unul deosebit de spectaculos, lipsind deseori fazele care fac din fotbal un sport atrăgător, scorul  de 3 la 0 înregistrat pe tabelă la final este unul dinte acelea care justifică un drum la stadion. Nu acelaşi lucru putem spune şi despre anunţurile repetate de la microfonul stadio­nului, prin care ni se semnala pre­zen­ţa în tribuna oficială a pri­ma­ru­lui municipiului, suporterii Deltei ştiind că Hogea vine de obicei la me­ciuri şi ştiind, de asemeni, cine este principalul finanţator al echi­pei.
Delta: Pârvu, Peteleu, Liviu Ştefan, Mişelăricu, V. Creţu (55, Macare), Petean, Postelnicu, N. Creţu (85, Filip), Lucan, Costescu, Borza (87, Mărginean).
Rezerve: Olteanu, Horovei,
I. Andrei, Mihailov. Antrenor: Constantin Gache.
Farul: Vlas, Măţel (73, Ignat), Ninu, Mendy, Prodan (67, Doicaru), Mansur, Cristocea, Fatai, Pantelie, Pătraşcu, Larie (74, Sardescu).
Rezerve: Iovănescu, Teekloh, Păcuraru, Tudorache. Antrenor: Denis Şerban.
Arbitri: Adrian Cojocaru (Galaţi); Asistenţi: Teodor Cătălin (Brăila) şi Marian Fridl (Comăneşti).

Scris de Patrick André de Hillerin

Advertisements

17 Responses

 1. Urat gestul lui Vlas.

 2. galerie?! Hahaha mai are si farul galerie?!….s dadeau mari “ultrasi” da kand s.o dam in smardoiala au fugit la gabori….uuu fetitelor….intotdeauna muie farul.. DOAR DELTA

 3. Dar tu, “muie farul” cine esti !?
  De ce nu te semnezi!?
  Ce treaba ai tu cu tulcenii, respectiv constantenii din peluze, sa faci afirmatii de genul!?

  Daca erai asa smardoi scriai si cine esti, dar probabil esti vreun bididiu neajuns inca la pubertate!

 4. ghinionul fraierilor ca au iesit direct in fata noastra :))

 5. bai iuly vrei sa pari inteligent dar nu ejti :))) ce conteaza numele….oricum nu ma sti deci ciocu mic…ce am eo ku cei din peluza farulului nu t priveste p tne…deci mai bne dute si uitate in cont la desene…:))) ceaoles

 6. Ghnionul fraierilor ah? Smardoiala 40 pe 8 insi. N mai vdm noi obositilor

 7. manca.ne.ati pula, bateti copii de 14-15 ani, si credeati ca veniti in plimbari la Tulcea?

 8. “muie farul” cine esti de te apuci sa comentezi tu aiurea aici ? scrie si tu cine esti ca sa vedem “ce ai tu cu cei din peluza farului”, daca nu taci in mortii tai din gura.

 9. brcd dar noi cand am fost doi si voi zece plus o peluza plina a fost frumos ?

 10. Pai daca tot ai ceva cu aia din peluza Farului, de ce nu i-ai cautat sambata !? Sau ai stat pe net, si dadeai commenturi pe liga2, ca toti pustanii in cautare de senzational !? Daca ai ceva cu aia din peluza lor, zi cine esti, daca nu, taci ca n-ai nici o treaba!

  Si brcd, n-au fost 40, cum n-ati fost nici voi 8! Sunt cifre exagerate, si in plus, ce ati fi vrut, sa va mai plimbati si prin oras, defiland!

 11. Ba bcrd , dak tot zici k cei din t.l.h.c sunt obositi..atunci c plm ati fugit ma daka tot va dati mari “ultrasi”…rpd l gabori…macar daca ati fi cne jtie c brigada compakta…puneti afise prin oras sa vina bididii in galerie :))) tulcea capitala dobrogei 😉

 12. Delta….tu cine mai esti? ” 53mne@z@73 cu num313 t@u ” ….

 13. care mai de care…:)):))

 14. cezar tu cine esti?:))

 15. eu cezar nu ma stii..:))

 16. cezar, ai postat al 666-lea comentariu… ai grija :))

 17. bey imi pare rau..nu o sa se mai intample:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: