FC Bot’şeni – Delta Tulcea 2-1 (1-1)

FC Botşeni – Delta Tulcea se anunţa un meci fără miză deoarece niciuna din cele două formaţii nu era angrenată în lupta pentru promovare sau evitarea retrogradării. Pe teren lucrurile nu au stat deloc aşa. S-a jucat cu multă determinare şi uneori chiar peste limita regulamentului, centralul Bogdan Hanceariuc fiind depăşit în multe momente de joc.

Prima ocazie a aparţinut gazdelor în minutul 4 când veteranul Corneliu Codreanu a şutat din marginea careului dar mingea a trecut de puţin pe lângă bara porţii tulcene. În minutul 11 fundaşul central al Deltei Tulcea, Constantin Mişălăricu îl seceră pe Homneac în careu iar centralul Bogdan Hanceariuc din Iaşi dictează penalty. Execută şi ratează căpitanul Răzvan Tincu. Încercând să-şi recupereze gre­şea­la, Mişelăricu se implică în joc, ajun­gând patru minute mai târziu în faţa porţii adverse, dar ratează de la doar 4 metri.

În minutul 24, FC Bot’şeni a reuşit să deschidă scorul prin Alex Vrabie care a preluat o minge la 35 de metri a pătruns frontal şi a şutat din marginea careului la rădăcina barei, învingându-l pe goalkeeperul oaspeţilor Bogdan Pîrvu.

Avantajul gazdelor nu a durat decât cinci minute, pentru că Delta Tulcea a reuşit să restabilească egalitate. Codreanu a retat intervenţia în postură de ultim apărător iar Borza a a scăpat singur cu Prisacă şi la executat cu un şut de la 16 metri. Acelaşi Borza a mai scăpat de două ori spre poarta apărată de Vasile Prisacă dar de fiecare dată Răzvan Tincu a intervenit prin alunecare şi a îndepărtat pericolul.

Partea secundă a debutat cu o mare ocazie a echipei FC Bot’şeni dar mingea trimisă din întoarcere a lui Alex Vrabie a întâlnit bara. Botşenenii au pus stăpânire pe joc şi şi-au masat adversarii în propriu careu şi după o ocazie a lui Homneac, Boghian şi-a trecut şi el în cont o bară.

Gazdele încearcă cu disperare să revină în avantaj în timp ce oaspeţii par mulţumiţi cu rezultatul de egalitate. Cristi Popovici îi aruncă în luptă pe Bogdan Ghiceanu şi Marius Şuleap sperând că va aduce un plus de experienţă pe faza ofensivă. Introducerea lui Şuleap s-a dovedit o mutare inspirată pentru că fostul jucător al echipei Poli Timişoara a reuşit să marcheze golul victoriei. Acesta a executat foarte bine o lovitură liberă din marginea careului reuşind să aducă trei puncte echipei FC Bot’şeni.

La urmatoarea faza de atac a botşenenilor mingea este deviata in corner, doi dintre jucatorii lor s-au apropiat de corner iar impreuna cu cel care a executat acestia tineau mingea pana un jucator de la Delta o dadea in  corner sau aut. Asa s-au pierdut cele 5 minute ramase din joc exasperandu-si chiar si proprii suporteri, dand dovada ca Liga2 este prea mult pentru ei.

FC Bot’şeni: Prisacă – Codreanu, Tincu, Atudorei, Acsinte – Şt. Nicolae (59 Bordianu), Şt. Apostol, Vaşvari (71 Şuleap), Vrabie – Homneac (59 Ghiceanu), Boghian. Antrenor: Cristi Popovici.
Delta Tulcea: Pîrvu – Peteleu, Grigorov, Mişelăricu, L. Ştefan – Coconaşu, Lucan (65 Macare), Postelnicu, Petean – Horovei, Borza (84 I. Filip). Antrenor: Constantin Gache.
Arbitri: Bogdan Hanceariuc (Iaşi) – Gabriel Barjac (Zalău), Ferencz Tunyogi (Zalău) – Claudiu Ştefănuţi (Bistriţa).

Declaratii de la Conferinta de presa:


Constantin Gache a mai declarat ca din vară intentioneaza să preia Viitorul Constanţa, formaţia lui Gheorghe Hagi, care este ca şi promovată în Liga a II-a. “Am avut o discuţie cu Gică, să vedem ce vrea să facă el, însă, săptămâna viitoare se va lămuri totul. Hagi are un proiect unic pentru fotbalul românesc. Este posibil ca în campionatul viitor să vin cu Viitorul Constanţa la Botoşani”, a declarat Constantin Gache.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: