Liga II începe pe 21 august

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va stabili în cadrul şedinţei din 2 august programul eşaloanelor II şi III, în sezonul 2010-2011. Noul campionat al Ligii a II-a va începe în 21 august, ultima etapă a turului fiind programată pentru 27 noiembrie. Returul în eşalonul secund va începe în 5 martie 2011, ultima etapă a sezonului fiind programată în 4 iunie 2011.

În noua ediţie a Ligii a II-a vor participa câte 16 formaţii în fiecare serie. Ca şi până acum vor avea drept de promovare în eşalonul I primele două clasate din fiecare serie, în timp ce ultimele trei formaţii ale fiecărei serii vor retrograda în Liga a III-a. Conform regulamentului Federaţiei Române de Fotbal, fiecare formaţie din Liga a II-a va putea avea în teren, în acelaşi timp, maxim trei jucători extracomunitari.

Deocamdată nu este cunoscută componenţa celor două serii din Liga a II-a, pentru sezonul 2010-2011, Federaţia Română de Fotbal urmând să definitiveze acest aspect la începutul lunii august, dacă va avea posibilitatea să o facă atunci, deoarece se anunţă în continuare probleme financiare pentru unele grupări, care ar putea să renunţe ori să-şi cedeze locurile. Teoretic, în seria “Vest” a Ligii a II-a ar urma să ajungă Pandurii Târgu-Jiu şi Unirea Alba Iulia, formaţii retrogradate din Liga I, precum şi promovatele din Liga a III-a, ACU Arad şi CSU Voinţa Sibiu, însă, în funcţie de situaţie, şi Alro Slatina ar putea să ajungă în seria “Vest” a eşalonului doi. În seria “Est” vor ajunge Ceahlăul Piatra Neamţ şi Politehnica Iaşi, retrogradate din Liga I, respectiv, CF Brăila, Viitorul Constanţa şi Juventus Bucureşti, promovatele din Liga a III-a.

Startul ediţiei 2010-2011 se va da în 20 august 2010, jumătatea sezonului urmând să fie marcată în 26 noiembrie, când se va derula etapa a 15-a. Partea a doua a campionatului în Liga a III-a va debuta în 4 martie 2011, ultima etapă fiind prevăzută pentru 3 iunie. Programul ar putea să suporte modificări, mai ales în pauza de iarnă, în funcţie de starea vremii şi a suprafeţelor de joc.

scris de Sebastian Şiclovan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: