Opt transferuri plus două în aşteptare!

Chiar dacă nu are un obiectiv măreţ pentru sezonul următor, şi asta oarecum justificat de faptul că cei mai mulţi bani care alimentează clubul sunt bani publici şi e şi austeritate bugetară, FC Delta Tulcea a avut o vară “fierbinte” pe piaţa transferurilor. Nu mai puţin de opt nume noi vor completa lotul pentru turul campionatului în care obiectivul este clasarea în prima jumătate a clasamentului la jumătatea sezonului. Este vorba despre Răzvan Radu, un atacant de 26 de ani provenit de la Gloria Buzău, despre Daniel Florea, un atacant de 22 de ani de la Farul Constanţa, Cosmin Neagu, tot atacant în vârstă de 19 ani de la Unirea Târlungeni, Ionel Boghiţoi, un mijlocaş de 27 de ani, în revenire la Delta, provenit de la Gloria Buzău, Janoş Vajda, de asemenea mijlocaş în vârstă 27 de ani de la Mureşul Deva, de unde a fost adus şi Raul Lintaru, tot 27 de ani şi tot mijlocaş, Ştefan Ciobanu, atacant, revenit şi el la Delta, acum în vârstă de 32 de ani şi la care a renunţat Săgeata Stejaru şi, în fine, Remus Cristofan, de 25 de ani, de la CSM Râmnicu Sărat, fundaş stânga.
Dintre jucătorii cu care Delta Tulcea se află în tratative mai sunt doi “stranieri”, ambii nigerieni, dar cu care încă nu s-au semnat toate documentele chiar dacă părţile s-au înţeles.
La capitolul plecări, Petean, Peteleu, Mărginean, Lucan, Enache, L. Ştefan, Borza şi Costescu nu vor mai îmbrăca tricoul Deltei în timp ce Horovei a fost cooptat în staff-ul tehnic antrenor secund.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele clubului, Haralambe Meregiu, a declarat că obiectivul pe termen mediu şi lung al Deltei Tulcea este să promoveze fotbalişti autohtoni într-un număr cât mai mare posibil, motiv pentru care de la bugetul echipei mari s-a “rupt” un buget decent şi pentru centrul de copii şi juniori.
“Avem la acest moment peste 160 de copii care formează cele cinci grupe de vârstă de la juniori de care se ocupă Marius Carpov, Ştefan Penaru, Iulian Nedu şi, mai nou, Gică Stan. Vrem să asigurăm viitorul de mâine al echipei cu cât mai mulţi jucători tulceni şi deja în lot au fost cooptaţi Ionuţ Andrei, Florin Niţor, Cristian Mihailov, Iulian Bratu şi Gabriel Dabija, iar jucători precum Achimov, Algiu sau Găină pot face oricând şi ei pasul către prima echipă. De altfel, anul acesta absolut toţi copiii au fost în cantonament, chiar şi acum sunt unii, în acelaşi loc în care s-a pregătit şi echipa mare, o dovadă că dăm mare atenţie şi importanţă acestor copii cum poate nu s-a dat niciodată la Tulcea”, a declarat Haralambe Meregiu.
De altfel, chiar dacă nu cade strict în atribuţiile sale, şi antre­norul Constantin Gache a avut numai cuvinte de laudă la adresa juniorilor şi crede sincer că de la Tulcea peste câţiva ani poate pleca cel puţin un fotbalist de mare valoare şi de prim plan în fotbalul românesc.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: