Delta Tulcea – CS Otopeni 1-0 (1-0)

Golul lui Ciobanu a adus prima victorie a Deltei în palmaresul direct dintre cele două echipe

La primul meci oficial din acest sezon de Liga a II-a, circa 500 de spectatori au avut sâmbătă plăcerea unui drum la stadion pentru a urmări meciul cu CS Otopeni, „o nucă tare” a seriei şi, culmea, echipa în faţa căreia palmaresul direct avea în dreptul victoriilor tulcene un mare 0 (zero). Absenţele lui Coconaşu şi Nanu, în refacere, V. Creţu, acci­dentat grav şi el înainte de meciul de cupă cu Săgeata, sau a eternului accidentat Cîju l-au făcut pe antrenorul Gache să inventeze o echipă cu patru titulari, Scarlat, Vaida, Mansur şi Radu, veniţi la Tulcea abia în vară şi care poate nu sunt integraţi 100%.

Cele două echipe nu s-au tatonat deloc şi din primele minute le-au dat emoţii portarilor. Mai întâi, în min. 2,  Mansur a şutat din careu puţin pe lângă poarta oaspeţilor, apoi Lecic a reluat din careu pe lângă poartă, un minut mai târziu, o minge venită din lovitură liberă.

Ocaziile primei reprize au fost puţine, chiar dacă ambele echipe nu s-au menajat deloc iar tulcenii au combinat bine la centrul terenului şi în terenul advers până aproape de poartă.

În minutul 42, N. Creţu a perforat apărarea oaspeţilor iar în careu Iuhas a făcut imprudenţa de a face o deposedare prin alunecare, suficient ca arbitrul să arate punctul cu var. Ciobanu a executat slab în dreapta portarului însă a avut inspiraţia să urmărească mingea după respingere şi să marcheze, cu emoţii pentru tribună, golul ce avea să fie şi singurul din meci.

După reluare, tulcenii au ieşit de la vestiare cu obiectivul de a proteja rezultatul şi asta le-a reuşit foarte bine din moment ce ocaziile au lipsit la poarta lui Bobariu. În schimb, Olteanu a avut destul de lucru chiar din al doilea minut al reprizei, când a respins cu greu şutul lui Lecic. Drăghici, Kalle şi Serediuc au avut şi ei bune ocazii de gol, dar parcă, dincolo de intervenţii salvatoare, Olteanu i-a hipnotizat de fiecare dată, mai ales pe Drăghici, mijlocaşul oaspete călcând pe minge la câţiva paşi de poarta lui Olteanu.

În minutele de prelungire, oaspeţii au reclamat un henţ în careul tulcean, antrenorul de la CS Otopeni, Silviu Cristescu, fiind chiar de părere că s-a viciat rezultatul.

Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Mişilericu, Grigorov, Scarlat (46 Lorincz), N. Creţu – Postelnicu (78 Florea), Vaida, Mansur – Radu

(70 Macare), Ciobanu. Antrenor: Constantin Gache

CS Otopeni: Bobariu – Dumitrescu, Vătavu, Iuhas, Dedu – Serediuc, Dragomir, Drăghici, Corcoveanu (53 Balaur) – Stana (72 Celpan), Lecic (53 Kalle). Antrenor: Silviu Cristescu.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: