Un fleac, ne-au ciuruit!

„Mai bine să fie declarată deja promovată Ceahlăul, ca să jucăm şi noi, ceilalţi”, a declarat după meci antrenorul Deltei
În ziua în care şi-a aflat adversarul din cupă, Delta Tulcea a avut programat şi meciul restanţă din prima etapă cu Ceahlăul Piatra Neamţ. După înfrângerea de la Juventus, la care a pus umărul şi brigada de arbitri, tulcenii nici nu se gândeau că vor avea parte la Piatra Neamţ de un … Kosovo.
Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru tulceni, iar în minutul 17 era deja 1-0 pentru Delta. Golul înscris de R. Radu a fost unul caraghios, încris din întâmplare, după ce Villadsen, portarul gazdelor, l-a luat la ţintă pe atacantul Deltei când a degajat.
Din minutul 30, tulcenii chiar au depăşit şi cele mai optimiste aşteptări atunci când Ciobanu, angajat în adâncime de N. Creţu, l-a executat pe Villadsen cu un şut plasat la vinclu din marginea careului, după ce a mai avut încă două ocazii singur cu portarul Ceahlăului, însă irosite.
În minutul 44, arbitrul întâlnirii a văzut ce n-au văzut nici măcar suporterii Ceahlăului şi anume un henţ în careu comis de Lorincz şi a dictat … pinalti, ceva obişnuit la Piatra Neamţ, iar Cebotaru a transformat în gol cadoul omului (în) negru.

După reluare, cursul jocului a fost dirijat de Mugurel Vădan (arbitrul meciului) spre poarta lui Olteanu (portarul Deltei), iar, ca să le fie mai uşor gazdelor, din minutul 59 a făcut şi o breşă în apărare prin eliminarea căpita¬nului Deltei, Grigorov.
În minutul 71, inevitabilul s-a produs iar Bălţoi a reuşit egalarea după ce acelaşi Cebotaru a nimerit transversala, iar din repingere fostul dinamovist a îndeplinit o formalitate.
Din minutul 80, gazdele au reuşit să preia conducerea prin golul lui Achim înscris din careu după o deviere a lui Gafiţa, scorul fiind majorat în minutul 83 de Bălţoi care l-a lobat pe Olteanu ieşit din careu să respingă o minge din faţa lui Cebotaru.
Scorul final avea să fie stabilit de Bădescu în minutul 87, mijlocaşul gazdelor reuşind o execuţie norocoasă cu un şut de la peste 25 de metri direct la încheietura barelor.
„Cineva îmi spunea că ar fi mai bine ca Ceahlăul să fie deja promovată în Liga I. Aşa vom putea să jucăm şi noi în celelalte etape, pentru că altfel luăm cartonaşe roşii şi ne pierdem jucătorii. Am fost lăsaţi să jucăm până în momentul în care conduceam cu 2-0, apoi toţi jucătorii din apărare au luat cartonaşe galbene. Mai mult, în ultimul minut al primei reprize, Ceahlăul a primit şi o lovitură de pedeapsă degeaba. După ce a fost eliminat Grigorov, totul a continuat şi nu am mai rezistat în inferioritate numerică. Este un scenariu mai vechi la Piatra Neamţ. În momentul acesta, propunerea ca Ceahlăul să fie deja promovată mi se pare chiar foarte bună”, a declarat după meci, la conferinţa de presă, Constantin Gache, antrenorul Deltei Tulcea.
Ceahlăul: Mugurel Vădan, Pinalty, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si inca cativa care imi e lene sa-i enumar aici
Delta: I. Olteanu – Peteleu, Grigorov (cpt.), Mişelăricu, Lorincz – N. Creţu, J. Vajda, Postelnicu, Mansur (85 Florea) – R. Radu (65 Macare, 85 Lintaru), Şt. Ciobanu.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: