Delta a fost la trei minute de înfrângere

Delta Tulcea – FCM Dunărea Galaţi 1-1 (0-0)
Portarul Pârvu, omul meciului, antrenorul Gache a recunoscut că elevii săi au cucerit un punct.
Cei cinci sute de spectatori, au venit încrezători la Stadionul „Delta” şi au plecat cu jumătate de satisfacţie.
Se spune că o nenorocire nu vine niciodată singură: lasă că Grigorov a fost suspendat pentru acest meci, dar şi celălalt fundaş central, Mişelăricu, a fost indisponibil după ce la încâlzirea dinaintea confruntării a suferit o întindere. Aşa că tehnicianul Gache a fost forţat să pună-n teren o pereche inedită – Scarlat şi Lorincz – în faţa portarului Pârvu, folosit pentru prima dată ca titular.
Delta ar fi putut avea profit încă de la începutul partidei, căci vârful R. Radu a pălit transversala gălăţenilor după şase minute; după încă alte patru, N. Creţu a performat o foarfecă laterală cu spectacol inclus, din 13 metri, însă experimentatul portar Mindileac a boxat fără urmări, deşi în faţa porţii.
Vrând victoria, dar nefiind în stare, tulcenii se aruncă-ntr-un atac steril şi numai refuzul centralului Iugulescu i-a privat de o lovitură de pedeapsă în min. 57, când atacantul Ciobanu a fost împins din spate, în careul gălăţean, de un adversar. Trecuseră cinci minute când, cu apărarea la centrul terenului, tulcenii au fost luaţi prin surprindere de un contraatac în urma căruia Pribac primeşte singuratic balonul şi şutează plasat, pe jos, nedându-i vreo şansă lui Pârvu – 0-1. Tot Pârvu, în min. 55, respinsese cu miracol o minge expediată din cinci metri!
Cu puţin înainte de terminarea timpului „regulamentar”, după o centrare de pe partea dreaptă de atac, tulcenii reuşesc egalarea, Ştefan Ciobanu fiind omul potrivit la colţul lung potrivit, vârful Deltei împingând balonul în plasă de la doi metri – 1-1.
Ce s-a jucat apoi, până la finalul celui de-al patrulea minut de prelungire, a fost de pomină, fiecare echipă având posibilitatea de a-şi adjudeca victoria, cu un plus pentru gălăţeni. Bravul portar Pârvu a negat, printr-o inspiraţie de zile mari, victoria Dunării, parând în doi timpi (min. 90 + 1) mingea şutată de Pribac!
La conferinţa de după,  antrenorii principali ai celor două echipe au avut declaraţii armo­nizate. Gălăţeanul Viorel Tănase a spus că formaţia sa a pierdut două puncte, tulceanul Constantin Gache a zis că tulcenii au câştigat un punct.
După patru etape, Delta ocupă al zecelea loc în clasamentul Seriei I, cu o singură victorie, fără niciun punct obţinut în deplasările de la Bucureşti şi Piatra Neamţ, cu golaveraj de 6-9 şi cu -2 la „adevăr”.

Articol publicat marti de ziarul Obiectiv

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: