Unirea Urziceni – Delta Tulcea 1-0 (1-0)

Meci de la egal la egal cu vicecampioana României
Pentru că trebuia o singură echipă să se califice mai departe în optimile Cupei României şi pentru că meciul s-a disputat la Urziceni şi nu la Tulcea, rezul­tatul din meciul disputat între Unirea şi Delta reflectă pe deplin pronosticul dat de mai toată lumea înainte de meci. Nu vom afla prea curând de ce conducerea Deltei a fost atât de “moale” la tragerea la sorţi, mai ales că meciul nu a fost nici televizat şi nici nu s-a jucat la o oră la care să fie necesară nocturnă. Dar acest lucru n-ar trebui să ne mire prea mult din moment ce de la o vreme nu doar Federaţia Română de Fotbal ne ţacă ci şi arbitri îşi fac de cap când au de-a face cu Delta, aşa cum s-a întâmplat şi la Bucureşti cu Juventus ori mai degrabă la Piatra Neamţ cu Ceahlăul.
Unirea Urziceni a început meciul de ieri ca orice echipă cu o clasă peste adversar, Semedo i-a provocat o otită spontană lui Lorincz în minutul 11 atunci când a trecut pe lângă fundaşul tulcean, a centrat perfect la Bâtfoi care l-a invins cu un sut plasat pe nefericitul Parvu. A reuşit însă golul care avea şi singurul al meciului.
După gol, gazdele puteau majora lejer scorul însă s-au precipitat de fiecare dată în faţa porţii lui Pârvu.
În minutul 35, la o fază care nu anunţa nimic, Coconaşu a luat o acţiune pe cont propriu şi de la 30 de metri lateral a prins o ghiulea care l-a întins degeaba pe Cernea, pe care mingea l-a ocolit parşiv, însă din păcate s-a oprit în stâlpul lateral al porţii.
Dacă prima repriză a fost, ca într-un meci de box, cu decizie pentru gazde, partea a doua a jocului a fost o alergare după egalare a tulcenilor care l-au lăsat doar puţine minute şi gazdelor mingea. O dominare teritorială şi o posesie superioară, însă fără faze periculoase de gol şi atunci când a fost, cu zece minute înainte de final, cu Radu în prim-plan, arbitrul asistent a semnalizat ofsaid, fază contestată de Peteleu, cel care a centrat şi mult mai bine plasat decât asistentul.
Oricum, din careu, mingea a fost reluată aiurea în transversală, o dovadă poate că barele porţilor le-au fost aliate doar ialomi­ţenilor.

Scris de Irinel CĂLIN

6 Responses

  1. 3-2 cu Braila

  2. un coleg imi atragea atentia…

    In interval de doua saptamani, folosind aceeasi echipa, astea sunt rezultate Urziceniului acasa

    Unirea Urziceni – Steaua Bucuresti 1-0
    Unirea Urziceni – FC Delta Tulcea 1-0
    Unirea Urziceni – Dinamo Bucuresti 1-0

  3. da n.ati fakut si voi poze cu galeria la urziceni?k n.am vazut nicaieri :-??

  4. am fost vre.o 70… o sa apara si poze 😀

    siteuri gen romanianultras ne depasesc… si preferam sa le pastram amintire.

  5. pakat ka n.am stiut de deplasare ca veneam si eo :(…punetzi pozele pe ,,peluza.info,, :-??ala e sigur d noi…dar sa fim seriosi am vazut pe romanianultras tot felu d ekipe kare deabea au ekou in liga 2…deci avem si noi lok p.akolo…sper k puneti pozele ka.s kurios..am auzith ka a fost super depalasarea…

  6. Vivy, baiete, a fost o ironie! Nu postam pozele cu noi nici pe RoUltras, nici PeluzaInfo, nu pentru ca n-am avea loc, ci pentru ca nu vrem! Nu mergem la meci pentru a aparea pe siteurile de profil cu poze, ci pentru Delta!

    Poti veni maine cu Dinamo II cu noi, ca sa afli pe viitor de urmatoarele deplasari!

Leave a comment