CF Brăila – Delta Tulcea 2-3 (0-1)

Sâmbătă, pe terenul unei candidate la retrogradare, Delta Tulcea a obţinut primele puncte în deplasare la capătul unui meci nebun cu cinci goluri.
Diferenţa de valoare între cele două echipe a fost evidentă pe durata primei reprize şi asta nu pentru că am făcut un meci mare ca la Piatra Neamţ, ci pentru că gazdele şi-au făcut simţită prezenţa rar de tot fiind mai degrabă o echipă inexistentă.
Pe fondul unui joc în care brăilenii au arătat mai mult ca jaloane decât ca fotbalişti, în minutul 31, Coconaşu l-a găsit cu o pasă filtrantă pe Postelnicu demarcat în marginea careului, mijlocaşul ofensiv al Deltei a scăpat din preluare de trei fundaşi gazdă iar centrarea înapoi la Ciobanu i-a dat şansa atacantului nostru să finalizeze o acţiune colectivă care a smuls aplauze chiar şi de la suporterii echipei CF Brăila. În rest, “subţire” evoluţia tulcenilor, ba chiar modestă spre mediocră.
Poate şi din acest motiv, după pauza dintre reprize, gazdele au prins curaj, şi-au dat seama că tulcenii nu sunt chiar de speriat şi au jucat cartea atacului.
Într-un singur minut, minutul 67, s-au înscris două goluri. Mai întâi, gazdele au egalat prin Bucă, atacantul Brăilei reuşind un şut imparabil din careu, însă bucuria egalării a durat câteva secunde. Şi asta pentru că o centrare a lui Peteleu, la bătaie, în careul mic, a luat o traiectorie ciudată, l-a depăşit pe portar şi a nimerit bara laterală, iar din respingere N. Creţu a pus capul pentru a impinge mingea în plasă.
Cu un sfert de oră înainte de final, gazdele au reuşit o nouă egalare prin acelaşi Bucă, însă tot de scurtă durată şi asta pentru că portarul junior al Brăilei le-a mai făcut un cadou tulcenilor. După ce a fost doar spectator la golul doi, la golul victoriei Botaş n-a fost în stare să prindă sau să respingă corespunzător şutul lui Coconaşu de la peste 40 de metri, din mănuşile tânărului şi nefericitului portar brăilean mingea ajungând “ca o mănuşă” la Ciobanu iar acesta l-a învins pentru a doua oară cu un şut din careu. Acelaşi Ciobanu care ar fi putut marca de două ori mai multe goluri, dacă ar fi ratat doar jumătate din ocaziile avute.
CF Brăila: Botaş – Boşoi (cpt.), Şerban, S. Bucă, Necoară – Oviedo (min.46, Stăncioiu), M. Gheorghe, N’digwe (min.29, Moldoveanu), M. Oprea – M.Ilie (min.69, Henry), N. Bucă.
Antrenor principal: Daniel Timofte
Delta Tulcea: Pârvu (min.21, I. Olteanu) – Peteleu, Scarlat, Grigorov, Lorincz (min.71, D. Florea) – N. Creţu, Postelnicu, Coconaşu, Mansur – Şt. Ciobanu, R. Radu (min.60, Vaida).
Antrenor principal: Constantin Gache.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: