Delta Tulcea – Dinamo II 4-3 (2-1)

Delta a câştigat cu un gol mai mult decât adversarul, deşi a dominat copios iar scorul putea fi la o diferenţă mult mai categorică

Circa şase sute de spectatori au asistat sâmbătă la meciul de campionat dintre Delta Tulcea şi Dinamo Bucureşti, echipa a doua a clubului înscrisă în seria I după ce reuşise la finalul sezonului retro­gradarea.

Dinamo II a început prima cu ameninţările.  Astfel, Todorovski l-a ameninţat cu un şut din afara careului pe Olteanu, însă mingea a ocolit de puţin poarta lui Olteanu.

În minutul 15, la o centrare care nu anunţa nimic în careul dinamovist, mai ales că îi era destinată scundului atacant Florea, acesta a reluat cu capul mingea în poarta lui Popa de lângă coloşii din apărarea dinamovistă.

În minutul 21 era deja 2-0 prin reuşita lui Peteleu care l-a executat pe Popa cu un şut din careu după ce a evitat o ieşire la ofsaid a apărării oaspete.

În minutul 38, la o lovitură liberă a căpitanului oaspete Stănescu, Vajda a avut proasta inspiraţie să încerce să respingă mingea din careu, însă a deviat-o imparabil în poarta lui Olteanu.

Dincolo de cele trei goluri, tulcenii au avut cel puţin trei ocazii clare de gol, toate irosite, din păcate.

După reluare, tulcenii s-au jucat iar cu ocaziile până în minutul 65 atunci când Ciobanu a driblat tot careul dinamovist şi a împins mingea în poartă de la câţiva metri. Din minutul 72 deja era 4-1 prin reuşita lui Neagu care a reluat fără preluare centrarea lui Coconaşu. Un scor care reflecta pe deplin diferenţa de valoare dintre cele două echipe şi păstra raportul ocaziilor. Însă…

Cu un sfert de oră înainte de final, an­tre­norul Gache l-a schim­bat pe Grigorov, probabil şi accidentat, cu Lintaru. O schimbare catastrofală din mo­ment ce Lintaru a părut un sfert de oră din alt film.

Mai întâi, fundaşul stânga tulcean i-a pasat ideal lui Păun în minutul 80 iar atacantul dinamovist nu l-a iertat pe Olteanu.

Apoi, în minutul 89, o minge dintr-o centrare care a traversat careul de pe dreapta spre stânga defensivei tulcene a fost reluată de înaltul Ioniţă în gol, iar meciul s-a terminat cu avantajul minim al tulcenilor, deşi diferenţa a fost mult mai clară 80 de minute.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: