Delta Tulcea – Gloria Buzău 1-1 (1-1)

Şase sute de spectatori au venit sâmbătă la stadionul Delta pentru a urmări reeditarea meciului din vara anului 2007, meciul care a făcut să se vorbească despre Tulcea în fotbalul mare. Că până la urmă ca despre ruda săracă, e altă poveste, măcar din punct de vedere sportiv, pur fotbalistic, Tulcea era atunci de Liga I.
Meciul din acest sezon ar fi trebuit să fie, prin prisma poziţiilor în clasament, un nou galop de sănătate pentru Delta Tulcea.
Primul sfert de oră a arătat o echipă tulceană determintă care s-a aşezat în terenul oaspete şi a alergat de pe un flanc pe altul blocul defensiv al Gloriei.
Abia în minutul 17, ameţiţi de combinaţiile ofensive ale tulcenilor, oaspeţii au dat primul semn de slăbiciune: Postelnicu a rămas faţă în faţă cu portarul Budur, însă lovitura de cap a mijlocaşului Deltei a fost respinsă in extremis.
Contrar cursului jocului, în minutul 30, un contraatac purtat în doi de Prodan şi Ungureanu (culmea, foşti fotbalişti la Delta) a făcut mat apărarea tulceană: dintr-un unghi aproape imposibil, Prodan a găsit şutul precis printre Olteanu şi bara laterală iar Gloria deschidea scorul la Tulcea spre bucuria antrenorului Mişu Ciobanu, alungat de la Tulcea fără să antreneze în vreun meci oficial.
Bucuria oaspeţilor a durat doar patru minute şi asta pentru că Postelnicu a trimis în minutul 34 o centrare precisă în careul oaspete, iar Ciobanu, din plonjon, a trimis mingea în poartă.
Tulcenii puteau intra la vestiare în avantaj dacă trasorul trimis din marginea careului de către Coconaşu n-ar fi nimerit în plin bara transversală.

După reluare, de la vestiare parcă au revenit alte echipe. Partitura interpretată în actul doi de către Delta a fost jalnică, iar cei 13 interpreţi au fost afoni, în materie de fotbal. Poate cea mai proastă repriză secundă făcută de către Delta în istoria sa recentă.
Nici „dirijorul” n-a fost prea inspirat din moment ce Mansur şi Nanu, înlocuitorii pentru Lorincz şi Florea, au fost inexistenţi un sfert de oră cât au apucat să joace.
Coconaşu, din două lovituri libere, a fost singurul care l-a făcut să uite de plictiseală pe Budur, greu încercatul portar oaspete în prima repriză.
Oaspeţii puteau pleca de la Tulcea şi cu toate cele trei puncte dacă Olteanu n-ar fi fost „îngerul păzitor” al Deltei. Mai ales în minutul 68, când Ursu de la Gloria nu l-a putut bate, unu la unu în careu, pe „ursul” din poarta Deltei.
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Mişilericu, Scarlat, Lorincz (76 Mansur) – Postelnicu, Vajda, Coconaşu, Lintaru – Florea (76 Nanu), Ciobanu.
Gloria Buzău: Budur – Flilip (63 Zuluf), Berceanu, Marin, Otvoş – Ursu, Stan (Puşcă II), Puşcă I, Prodan – Ungureanu, Smedescu.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: