Concordia Chiajna – Delta Tulcea 1-0 (1-0)

 

Delta părea a fi victimă sigură, venind la Chiajna fără antrenor principal, după renunţarea la serviciile lui Gache. Cu foştii secunzi Cristi Rusu şi Dumitru Horovei pe bancă şi lipsiţi şi de aportul golgheterului Ştefan Ciobanu, Delta a început meciul cu două soluţii inedite: foarte tinerii Neagu şi Niţor titulari pe benzi, primul ca mijlocaş dreapta şi al doilea ca fundaş stânga.

Nimeni nu se aştepta ca oaspeţii să fie atât de periculoşi încă din startul meciului, o fază a lui Nanu soldându-se cu o bară, în timp ce şutul lui Neagu a fost respins cu greu de Niţă. Între cele două ocazii s-a interpus o transversală a lui Budean scăpat la limita ofsaidului şi gazdele au crezut că startul bun al tulcenilor e doar un simplu foc de paie. Cu atât mai mult cu cât Chiţu deschide scorul după doar nouă minute de la startul meciului, la o fază la care mijlocaşul a simulat de două ori şutul înainte de a expedia mingea în poartă de la 20-22 de metri de buturile lui Olteanu.

Penalty inexistent şi eliminare gratuită

Probleme medicale ale lui Poenaru îl obligă pe Orac să facă o schimbare tactică. Astfel, acesta îl trimite pe noul-intrat Creţu în dreapta, pentru a-l muta pe Stoica pe flancul stâng în locul accidentatului Poenaru.

De partea cealaltă, plecarea lui Gache de la echipă pare că i-a sculat pe jucătorii Deltei dintr-un somn adânc şi Florea trimitea mingea în bara laterală după ce Niţă respinsese cu dificultate un şut al lui Postelnicu. Un galben luat de Niţor după un fault prostesc la mijlocul terenului avea să conteze enorm în economia jocului şi asta deoarece pe final de repriză Concordia primeşte două cadouri generoase. Chiţu, cel care a deschis scorul, scapă pe contraatac talonat umăr la umăr de juniorul Niţor şi se prăbuşeşte în careu, reuşind să obţină un penalty gratuit la semnalizarea tuşierului, lucru confirmat şi de cei care au vizionat imaginile respective de pe înregistrarea video a meciului.

Niţor primeşte din nou galben şi este eliminat pentru cumul de cartonaşe. Juniorul părăseşte terenul în lacrimi, eliminat gratuit pentru un fault care nu a fost. Şi, parcă pentru a demonstra că penaltyul a fost dat degeaba, căpitanul Trică execută puţin pe lângă poartă.

 

Prea puţin pentru a ajunge în Liga I

Rusu mută imediat şi îl trage pe Lintaru ca fundaş stânga, în timp ce Postelnicu îşi mută jocul mai la stânga pentru a acoperi acea parte la mijlocul terenului. După pauză, oaspeţii încearcă să egaleze şi au câteva încercări la poarta lui Niţă. La una din faze, chiar Creţu le dă o mână de ajutor cu o pasă greşită la Lintaru, dar Nanu se încurcă în minge la marginea careului

Orac mută defensiv cu Duru în locul lui Sorin Pană şi un murmur din tribune e semnalul că suporterii nu sunt de acord cu ideea tehnicianului de a conserva rezultatul. Chiţu e la un pas de a fi eroul meciului după o intercepţie a lui Trică şi o pasă perfectă. Autorul golului intră în careu, îl driblează elegant pe Olteanu şi şutează, dar mingea nu vrea să intre în poartă fiind respinsă de lângă bară. Chiajna e pe val, dar Creţu vrea să facă spectacol şi după o serie de driblinguri finalizează cu un şut peste.

Florea poate da lovitura după ce se debarasează elegant de veteranul Iencsi, dar este ajuns de un adversar şi găseşte cea mai proastă soluţie, cerşind un penalty. Gazdele încep să se sufoce, intrarea celor doi africani (Mansu şi Henry) în tabăra Deltei provocând deranj pe benzile Concordiei.

Un balon pierdut prosteşte de un fundaş tulcean, îi dă şansa lui Duru de a fi erou, însă acesta vrea să fie altruist, dar dă o pasa prea tare şi prea în lateral lui Trică. Dumitru Popa, Creţu şi Trică au şansa lui 2-0, dar Olteanu se opune de fiecare dată, însă jocul Chiajnei scârţâie din toate încheieturile.

Finalul de meci îi prinde pe tulceni călare peste gazde, dar norocul este de partea gazdelor, care câştigă trei puncte preţioase după un joc neconvingător. Şi asta cu atât mai mult cu cât Delta a jucat 48 de minute cu un om în minus, iar Chiajna a ratat şi un penalty. Cert este că fără acea eliminare, gazdele ar fi tremurat serios pentru victoria de ieri, aşa că se pot declara mai mult decât mulţumite de rezultatul de pe tabelă.

Articol de Mihai ANDRIEŞ
Foto de Florin ALBOIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: