Debut ideal pentru Cristi Dulca

Chiar dacă a subliniat că împarte victoria cu meritele predecesorilor săi, noul antrenor de la Delta a găsit formula ideală pentru un scor de neprezentare cu Steaua II

Sâmbătă, stadionul Delta a adunat circa 500 de spectatori pentru meciul de debut al tehnicianului Cristi Dulca, primul său adversar de bancă tehnică fiind Adrian Bumbescu, o „legendă” a clubului Steaua Bucureşti. Meciul dintre cei doi antrenori cu nume în fotbalul românesc, ca jucători până una alta, a fost unul câştigat de proaspătul tehnician al Deltei care, în doar două zile, a găsit formula ideală pentru un scor de neprezentare cu Steaua II.
Nu trecuseră nici zece minute până în momentul în care portarul stelist a fost nevoit să scoată mingea din poartă, însă la sem­nalizarea piteşteanului Gabriel Stroe, centralul Dan Burcă din Mangalia nu a validat golul lui Nanu pe motiv de ofsaid.
Din minutul 15 însă, tabela de scor a fost modificată de acelaşi Nanu care a reluat din poziţie re­gu­lamentară centrarea lui Ciobanu. Replica steliştilor mici a fost imediată şi în interval de un minut elevii lui Bumbescu au ratat două ocazii uriaşe de a egala. Mai întâi Rusu a găsit o breşă în flancul stâng al apărării tulcene iar centrarea sa în careul mic a fost reluată milimetric peste de către Puşcaş. La următoarea fază de atac a oaspeţilor, Rusu a pătruns nestingherit spre poartă şi de la circa zece metri a nimerit transversala. Nanu putea dubla avantajul tul­ce­nilor în minutul 24 dacă Măcelaru, portarul oaspeţilor, n-ar fi avut o intervenţie salvatoare de sub transversală.
Acelaşi Nanu, ca în vremurile sale bune, a centrat decisiv în minutul 37 la Ciobanu care a îndeplinit o simplă formalitate majorând scorul la 2-0.
După reluare, oaspeţii au încercat modest şi sporadic golul de onoare însă adolescenţii trimişi pe teren de Bumbescu s-au pierdut cu firea de fiecare dată în marginea careului.
De partea cealaltă, tulcenii i-au mai ameninţat poarta lui Măcelaru, însă nu la fel de hotărâţi ca în prima repriză şi în tot cazul nu cu aceeaşi determinare, poate şi pentru că la scorul de 2-0 altfel te exprimi în teren.
Pe acest fond de acţiuni de atac, în care posesia a fost principala preocupare a elevilor lui Cristi Dulca şi mai puţin finalizarea rapidă a fazelor, a venit şi golul trei. După principiul golul greşea­la aşteaptă, în minutul 85, Răzvan Radu, întrat în locul lui Nanu pentru ultima jumătate de oră, a recuperat o minge la 30 de metri, a pornit decis spre poartă şi l-a executat pe Măcelaru cu un şut din careu.
Putea fi 4-0 în ultimul minut de joc dacă Henry n-ar fi tratat cu superficialitate reluarea spre poar­ta goală, mingea trimisă de ata­cantul de culoare din şase metri nimerind transversala.
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Scarlat, Lorincz – Neagu, Coconaşu, Postelnicu, Lintaru (68 N. Creţu) – Nanu  (min. 58 Radu), Ciobanu (85 Henry).
Steaua II: Măcelaru – Lică, Mustaţă, Bejan, Vâtejelu – Morari (88 Mattheus), Năstăsie, Puşcaş, Ionescu (28 Lupeş) – Rusu (60 Dumitru).

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: