Astra II Giurgiu – Delta Tulcea 2-0 (1-0)

Bizară formula de start aleasă de Cristi Dulca, fără Ciobanu printre titulari
Sâmbătă, la Giurgiu, echipa a doua a Astrei Ploieşti a învins fără drept de apel Delta Tulcea cu scorul de 2-0, complicând traseul tulcenilor în liga secundă, un traseu sinuos în ciuda schimbării „cârmaciului”.
Dacă debutul lui Cristi Dulca pe banca Deltei a fost unul fericit, încununat cu o victorie la scor de neprezentare cu Steaua II, meciul de la Giurgiu a arătat că în ofensivă absenţa lui Ciobanu se simte. Rămâne de neînţeles de ce atacantul Deltei, care prin golurile sale a adus 10 din cele 14 puncte din clasament în dreptul tulcenilor, a văzut prima oră de meci de pe bancă. Şi tot de neînţeles rămâne şi statutul de eternă rezervă a tulceanului Mişilăricu, ascuns pe banca de rezerve la meciul cu Chiajna, atunci când un impresar a vrut să îl urmărească, şi uitat printre rezerve.
La Giurgiu, meciul a început bine pentru tulceni, în minutul 5 Nanu fiind foarte aproape de gol, însă reluarea sa din marginea careului mic fiind peste cadrul porţii. După ocazia tulcenilor, gazdele s-au aşezat bine în terenul tulcean, iar ocaziile au început să curgă la poarta lui Olteanu. Cea mai mare dintre ocazii s-a consumat în minutul 30 atunci când Lucasz a reluat cu capul din careu centrarea lui C. Gheorghe, iar bara transversală a fost cea care l-a salvat pe portarul Deltei.
Nu acelaşi noroc a avut Olteanu în minutul 37 atunci când acelaşi C. Gheorghe a centrat de pe dreapta iar Lucasz a reluat din apropiere în plasă cu opoziţia nu prea hotărâtă a portarului Deltei.
Până la gol, acelaşi Nanu a mai avut o bună ocazie de gol, însă irosită cu oarecare lejeritate.
După reluare, acelaşi Lucasz a fost în prim-planul acţiunilor de atac ale giurgiuvenilor şi la cinci minute de la reluare a avut o ocazie monumentală, singur cu Olteanu, însă a fost superficial la finalizare.
Cu jumătate de oră înainte de final, Cristi Dulca a făcut prima mutare în formula de start. A scos coordona­torul de joc, pe Coconaşu, locul său fiind luat de Ciobanu, ca al treilea atacant.
Din păcate, nu a fost şi mutarea norocoasă şi asta pentru că în ofensivă tulcenii au contat, pe tabelă,  la fel de mult ca şi până atunci, respectiv zero.
Giurgiuvenii, în schimb, au jucat bine cartea contraata­cului. Când a fost cazul, au mai tras şi de timp – atunci când arbitrul le-a permis asta, au mai nimerit transversala încă o dată prin Ochia în minutul 82 şi au închis meciul în minutul 85, atunci când Marcu l-a servit, din lovitură liberă, perfect pe William, care a reluat cu capul în plasa porţii lui Olteanu.
Astra II: Dragne – C. Gheorghe, Valdez, Damian, V. Sandu – William, Ochia, G. Marcu, Senin (87 Senin) – Bănaru (46 Fonseca), Lukacs (60 Cataramă) Antrenor: Imilian Şerbănică
Delta: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Scarlat, Lorincz – Postelnicu, Coconaşu (60 Ciobanu), Creţu, Neagu – Florea (87 Henry), E. Nanu (72 R. Radu) Antrenor: Cristi Dulca

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

One Response

  1. BATEM FARU ! / BATEM FARU ! /BATEM FARU ! /BATEM FARU ! /BATEM FARU ! / BATEM FARU ! /BATEM FARU ! /BATEM FARU ! /

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: