FC Snagov – Delta Tulcea 0-1 (0-0)

După o primă repriză ştearsă pentru amândouă echipele, de la cabine Delta a ieşit pregătită să dea lovitura şi să ia cele trei puncte. Peteleu a lovit după o lovitură fixă, suficient pentru ca echipa sa să obţină victoria. Golul i-a trezit şi pe snagoveni, care s-au aruncat în atac în ultima jumătate de oră, insuficient însă pentru că nu au reuşit să trimiti niciun şut periculos pe poarta lui Olteanu.

Meciul dintre FC Snagov şi Delta Tulcea se anunţa unul echilibrat, la fel cum sunt toate întâlnirile dintre cele două echipe pe terenul din Ghermăneşti. Prima repriză a respectat tiparul, trupele lui Dumitru şi Dulca anihilându-se şi nepermiţându-şi să-şi creeze ocazii mari de gol. Dacă Snagovul încerca poarta lui Olteanu cu şuturi anemice de la distanţă, peste însă, Delta a avut o singură ocazie mai mare, dar a ratat-o. Lovitura de colţ a ilfovenilor a fost respinsă de Grigorov până la Boţu, fundaşul a trimis direct până la un adversar, care l-a angajat perfect pe Nanu pe contraatac. Atacantul a rămas singur cu Balauru, însă a tras în acesta şi repriza se termina la egalitate.

După pauză, Delta a ieşit mai nervoasă, şi-a continuat dominarea şi a reuşit deschiderea scorului prin tânărul Peteleu. Fundaşul a înscris din plonjon după o minge centrată din corner. Mai înainte, Nanu a fost aproape să marcheze cu un şut din interiorul careului, însă Balauru a arătat de ce este titular şi a scos, greu, în lateral.

Mulţumiţi de gol, Delta şi-a lăsat adversarul să domine şi s-a bazat pe contraatac. Chiar dacă au preluat frâiele meciului, gazdele nu au reuşit să trimită mingea pe poartă, ba mai mult, Delta ar fi putut fi letală pe contraatac dacă Balauru nu l-ar fi blocat pe Răzvan Radu în şase metri. Presiunea exercitată de Snagov s-a lăsat cu urmări pentru tulceni. Lorincz a sfârşit prin a lua al doilea cartonaş galben în urma unui faul la o incursiune pe dreapta şi a fost eliminat. În ciuda omului în minus, oaspeţii s-au apărat eroic, au oprit orice încercare de incursiune în careu a ilfovenilor şi au terminat meciul fără să-i permită lui Olteanu să aibă emoţii.

În urma victoriei, Delta urcă pe locul şase, la egalitate cu CS Otopeni, în schimb Snagovul pierde pe teren propriu şi cade pe locul 12, la trei puncte de retrogradare. Pentru Delta urmează un meci cu rivalii de la Farul.

După victoria meritată împotriva Snagovului, Cristi Dulca şi-a felicitat jucătorii pentru cele trei puncte, însă a ţinut să le transmită că trebuie să rămână cu picioarele pe pământ.

“A fost o victorie meritată ţinând cont de ocaziile pe care le-am avut. Snagovul nu a avut nicio ocazie, în schimb noi am dominat, ne-am creat trei situaţii clare de a marca. Îi felicit pentru acest lucru, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Etapa viitoare avem un meci important, cu Farul, în care trebuie să demonstrăm şi mai mult.”, a spus antrenorul Deltei Tulcea.

Acesta a comentat şi momentele de bucurie ale fotbaliştilor de la finalul meciului. Grigorov & co. s-au bucurat excesiv de mult după fluierul de final, mergând la galerie şi cântând alături de aceştia, momentele de euforie continuând şi la vestiar. “E normal pentru că am venit după un meci la Giugiu în care am luat două goluri pe greşeli personale şi de colectiv. A fost un meci cu încărcătură mare. Eu niciodată nu merg la un meci cu gândul să nu pierd. Asta vreau să le transmit şi băieţilor că trebuie să tratăm toate meciurile la victorie şi sper să mă înţeleagă.”

Dulca a vorbit şi despre planurile de viitor ale Deltei şi despre intenţiile sale din iarnă. “Trebuie să apreciem interesul primarului şi al oamenilor de la club care fac totul ca nouă să ne fie bine. Delta încearcă să promoveze jucători cât mai tineri şi avem câţiva de perspectivă cum ar fi Neagu, chiar dacă astăzi a avut un joc mai prost, Peteleu, Andrei, mai este la juniori un tânăr atacant de 16 ani şi mai sunt şi alţii. În iarnă vor mai veni câţiva jucători pentru a completa posturile deficitare.”, a încheiat tehnicianul tulcenilor.

Snagov: Balauru (cpt.) – M. Dumitru, Zeciu, Ir. Voicu, Boţu (55 I. mihai) – Ad. Popa – R. Iancu, A. Petrea, Bereşoae (68 Adam) – V. Dinu, Al. Nistor
Antrenor: George Dumitru

Tulcea: I. Olteanu – Peteleu, Grigorov (cpt.), Scarlat, Lorincz – C. Neagu, Postelnicu, Coconaşu, N. Creţu – E. Nanu (73 Macare), Şt. Ciobanu (68 R. Radu)
Antrenor: Cristian Dulca
Eliminat: Lorincz (74 – 2 galbene)

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Advertisements

3 Responses

  1. mai mintim si noi din cand in cand…o sa promovam..10 juniori la liga 1 .nu la divizia b la ..premier league

  2. forzza DELTA! bate-ti faru’ ! e tot ce ne dorim:-x

  3. Nu inteleg de ce se sterg comenturile..Pretindem sa fim o tara civilizata,trebuie acceptate si criticile.

    Datorita spuselor lui Dulca,probabil ptr promovarea mai multor tineri se vor intoarce la echipa si Marius Lucan, Liviu Stefan, Onceanu ,etc,totusi mai tineri ca dansul..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: