Delta Tulcea – Farul Constanţa 2-2 (2-1)

Două puncte irosite
Pentru Delta, 2-0 s-a dovedit a fi un scor periculos cu Farul
Sâmbătă, Delta Tulcea a pierdut două puncte în meciul cu Farul Constanţa, un meci în care tulcenii au condus cu 2-0 până cu şapte minute înainte de pauză. Atacantul, mai mult rezervă al Deltei, Răzvan Radu s-a dezlănţuit în prima jumătate de oră a meciului reuşind o „dublă”, al doilea gol fiind cel mai spectaculos gol al meciului.
Mai întâi, în minutul 23, Peteleu a destabilizat printr-o acţiune perso­na­lă tot flancul stâng al defensivei constăn­ţene iar pasa acestuia în mijlocul careu­lui a ajuns cu noroc la Radu, atacantul Deltei având o simplă formalitate de îndeplinit.
În minutul 33, acelaşi Radu a luat o acţiune pe cont propriu pe flancul drept al atacului Deltei şi de la circa 30 de metri a trimis o „torpilă” în plasa porţii lui Răuţă, spectator de peluză la acea fază.
Bucuria tulcenilor a durat doar cinci minute pentru că oaspeţii au reuşit în minutul 38 să reducă diferenţa de scor. O minge aruncată în careu pe colţul lung de Lupu, din lovitură liberă, a fost recentrată în „gura porţii” de Rusu iar Hurdubei nu a făcut decât efortul de a împinge din doi metri mingea în poartă.
După pauză, oaspe­ţii au prins curaj iar defensiva Deltei a dat semne de slă­bi­ciune, nu doar la fa­zele fixe. Totuşi, cea mai mare ocazie tot dintr-o lovitură li­beră a venit, în mi­nutul 54 atunci când L. Ştefan l-a pus la grea încer­care pe Olteanu.
Un gol anulat pen­­tru Delta în mi­nutul 58 pe motiv de ofsaid (probabil că a şi fost) dar şi o ocazie rarisimă a lui Nanu, în minutul 69, au arătat spectatorilor că tulcenii vor o victorie categorică, nu la limită. Din păcate, în fotbal, ocaziile se răzbună şi în minutul 84, la o lovitură de colţ „turnul de control” din defen­siva Farului a atacat colţul scurt iar oas­peţii au reuşit o egalare ne­spe­rată şi, după aspectul jo­cu­lui, nemeritată.


Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Scarlat, N. Creţu – Neagu, Coconaşu, Postelnicu, Lintaru (77 Macare) – Radu (72 Florea), Ciobanu (62 Nanu)
Farul Constanţa: Răuţă – Niţescu, Barbu, Vajou (46 Paşcovici), L. Ştefan – Boboc (46 Lucan), Parfenie, Hurdubei (63 Vlad), Câmpeanu – Lupu, Rusu.

Aviz constănţenilor cărora le place să se certe cu calculatorul: dacă doar Farul conteaza în Dobrogea nu vă mai băgaţi cu japca-n seamă pe blogul celor care nu contează.

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: