Deplasarea fariştilor la Tulcea

Meciul de fotbal dintre Delta Tulcea şi Farul Constanţa, înche­iat 2-2, a lăsat nu doar un gust amar suporterilor tulceni, ci şi con­ducerii clubului tulcean din două motive. Primul este semie­şecul de pe teren propriu contra unei echipe care a dat două şuturi spre poartă şi a înscris tot de două ori, iar al doilea acela că supor­terii Farului au vandalizat 87 de scaune din sectorul ame­najat în peluza nord.
Potrivit directorului sportiv al clubului, Dumitru Radu, s-a făcut o inventariere şi evaluare pre­li­mi­nare a pagubelor, fiind vorba de 87 de scaune distruse, pentru fie­care scaun costul cu manopera de montare fiind de circa 40 de euro.
„Noi ne-am adresat Comisiei de disciplină, însă nu ştim cui să imputăm aceste pagube deoarece la şedinţa tehnică delegatul echipei Farul a declarat că suporterii veniţi la Tulcea nu sunt galeria oficială a echipei şi că nu răspund pentru eventuale proble­me ce ar putea apărea”, a decla­rat directorul sportiv al clubului.

Suporterii Farului, rupţi cu bătaia la Baia

Fanii “marinarilor” care se întorceau de la meciul cu Delta Tulcea au trăit clipe de groază la Baia, unde au fost bătuţi de forţe de ordine. Suporterii s-au plâns de duritatea intervenţiei şi de faptul că nu li s-au oferit explicaţii plauzibile pentru acest tratament.

După ce au plecat de la meci, suporterii s-au oprit pe drum la Baia, la un bar, unde au fost nevoiţi apoi să rămână două ore şi jumătate, din cauză că s-a defectat autocarul cu care mergeau.

În acest timp, unii dintre ei au plecat singuri spre Constanţa, iar cei care mai rămăseseră, 20-30, şi care stăteau atât în bar, cât şi pe afară, s-au pomenit cu forţe de ordine peste ei.

“Membri ai Poliţiei Comunitare şi mascaţi au năvălit peste noi. Pe cei din bar ne-au scos afară cu forţa. Am fost puşi toţi pe jos, claie peste grămadă, cu mâinile la ceafă şi brutalizaţi. Nu aveam voie să ne mişcăm şi nici să zicem nimic. Cine încălca aceste reguli era pocnit imediat. Nimeni nu a scăpat nelovit cu bocancii sau bastoanele şi necălcat. Călcau pur şi simplu pe noi. Unora dintre băieţi le sunau telefoanele, iar când le scoteau să răspundă, le erau luate şi aruncate de pereţi, zicându-ne că vrem să-i filmăm. În plus, ne-au fost adresate ameninţări, jigniri şi injurii. Ne-au terorizat. Am fost umiliţi. Nu conta că unul zicea că are probleme cu inima, iar altul că e operat la coloană. În cazul ăsta, trebuia să staţi acasă, ni se spunea. Nu ştim exact care a fost motivul acestui tratament, nu ne-au dat explicaţii plauzibile privind ceva ce s-ar fi întâmplat la stadion, prin Tulcea sau la Baia. Cert este că vreo şase băieţi au fost bătuţi rău. S-au aplicat şi patru amenzi. Aproximativ o oră a durat supliciul”, a povestit unul dintre suporteri.

Scris de Irinel Calin

Advertisements

4 Responses

  1. Dupa parerea mea bine le-a facut. Delta Tulcea # 1!!!

  2. dupa parerea mea, esti prost.

  3. daca esti intr-un grup si unii din grup incalca legea si cel pedepsit esti tu, care nu ai facut nimic, ti s-ar parea corect?

  4. a.c.a.b..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: