Delta Tulcea – FC Botoşani 1-2 (0-0)

Delta a încheiat sâmbătă cel mai prost tur de campionat din ultimii cinci ani – locul 10.  După meci, în vestiarul Deltei a avut loc o şedinţă de circa jumătate de oră, probabil nu cu urări de sărbători
În faţa celor mai goale tribune văzute în ultimii ani pe stadionul „Delta”, echipa de fotbal fanion a judeţului Tulcea a dat sâmbătă încă o reprezentaţie jalnică, ultima din turul campionatului. FC Botoşani, a arătat că a venit la Tulcea să joace la victorie şi din primele minute ale jocului când I. Matei (min. 1) şi Ţigănaşu (min. 3) au şutat de puţin pe lângă poarta lui Pârvu. În min. 5 şi tulcenii s-au apropiat de careul oaspeţilor iar Florea şi-a luat inima-n dinţi şi a încercat o „scăriţă” de la circa 25 de metri, însă mingea căzut peste transversală. Replica nu s-a lăsat prea mult aşteptată şi în min. 9 Porfireanu a şutat din poziţie ideală, din careu, în bara laterală.
Din min. 23, Macare i-a luat locul lui Mişălericu, accidentat, iar tulcenii au pierdut astfel unul din stâlpii centrali ai apărării. Mijlocaşul cu sarcini defensive intrat în joc a adus un plus în compartimentul median, controlat până la finalul reprizei de tulceni, însă după reluare s-a dovedit a fi breşa din apărare.
Aşa se face că în min. 50, Ghiceanu a scăpat foarte uşor din marcaj şi a ajuns aproape de punctul cu var din careu şingur cu Pârvu pe care l-a „executat” cu o minge lobată. După doar două minute, o fază parcă trasă la indigo l-a lăsat pe Porfireanu singur cu Pârvu, însă mijlocaşul botoşănean a fost lipsit de inspiraţie şi l-a luat la ţintă pe Pârvu.
Replica tulcenilor a venit, palidă totuşi, în min. 55 atunci când Ciobanu a încercat o reluare acrobatică a mingii centrate în careu de fundaşul dreapta al Deltei, Peteleu, însă şutul decisiv a fost mai degrabă o „chiflă” dezamăgitoare.
Oaspeţii au mai avut în minutele 72 şi 73 încă două ocazii de a majora scorul, mai întâi la o fază în care Homneac a reclamat penalty, după care Bosancu a luat transversala la ţintă cu un „trasor” de la circa 30 de metri.
În min. 80, oaspeţii prin I. Matei, omul meciului de sâmbătă, a plecat din marginea careului propriu cu mingea la picior, a schimbat o pasă cu mijlocaşul central Vaşvari şi a ajuns la marginea careului de unde a trimis un lob peste Pârvu iar mingea s-a oprit din nou în plasa porţii.
Ultimele zece minute au fost un asediu la poarta oaspeţilor în căutarea golului de onoare, iar în min. 90+2 Neagu a plasat cu capul o minge lângă bara laterală a lui Prisacă iar mingea n-a mai putut fi oprită, cu tot plonjonul lui Prisacă.
Înfrângerea cu FC Botoşani i-a scos pe tulceni din obiectivul anunţat, prima jumătate a clasamentului, motiv pentru care la vestiar, după meci, a fost o şedinţă, probabil nu cu urări de sărbători.  Returul se anunţă unul de foc din moment ce Tulcea va fi vizitată de toate cele trei pretendente la promovare, respectiv Ceahlăul Piatra Neamţ, Săgeata Năvodari şi Concordia Chiajna.
Delta Tulcea: Pârvu – Peteleu, Mişălericu (23 Macare), Scarlat, Lorincz – Neagu, Vajda, Coconaşu (65 Nanu), N. Creţu (75 Postelnicu) – Ciobanu, Florea.
FC Botoşani: Prisacă – Tincu, Atudorei, Acsinte – Bosancu, Homneac (86 Boroştean), Vaşvari, Porfireanu (63 Vrabie) – Ţigănaşu, I. Matei, Ghiceanu (73 M. Matei).

Advertisements

4 Responses

  1. Felicitari delta tulcea =D>

    Juniorii sunt pe locu 3

    Cu salariu lu Lintaru si a lu Caju se pot face contracte la toti juniorii,si raman si bani.

  2. Braaaaaaat !

  3. Nu stiu cum, dar cam in toate meciurile din ultimii ani pe care Delta nu ar fi trebuit sa le piarda, portar a fost Pirvu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: