UEFA a pus la dispoziţia românilor un număr gratuit unde pot oferi date antiblaturi » 0800.895.238

Oricine deţine informaţii despre meciuri strategice, arbitri sau oficiali cumpăraţi şi pariuri ilegale poate da amănunte la “Linia integrităţii” sau pe net la https://uefa.integrityline.org

Forul de la Nyon a înfiinţat de puţin timp o platformă-sperietoare împotriva corupţiei din fotbal, intitulată sugestiv “Integrity”. Intrată în colimatorul UEFA după cazurile “Valiza” şi “Penescu-CCA”, România s-a ales cu o linie telefonică specială, cu apel netaxabil.

Persoanele care deţin informaţii de culise despre meciuri aranjate, fapte de corupţie sau pariuri dubioase din competiţiile noastre, şi nu numai, sînt invitate să le reclame la numărul 0800.895.238.

Se iau în calcul şi anonimele
Sistemul este disponibil, deocamdată, în patru limbi: engleză, franceză, germană şi rusă. La apel răspunde un expert UEFA, care pune cîteva întrebări despre caz, apoi stochează informaţiile. Apelantul nu este obligat să-şi divulge identitatea. La finalul convorbirii, reclamantul primeşte un număr de înregistrare şi îşi alege o parolă, cu ajutorul cărora poate urmări desfăşurarea anchetei pe contul său personal, deschis pe site-ul https://uefa.integrityline.org.

UEFA anchetează două meciuri
Mircea Sandu a dezvăluit că FRF şi UEFA anchetează două partide din Liga a II-a, suspectate din cauza pariurilor. “Un meci s-a disputat în 2009, iar celălalt a fost în 2010”, a spus Sandu. Una dintre întîlnirile în cauză este Snagov – Botoşani.

700.000 de euro e suma pe care FRF a refuzat să o plătească pentru a se conecta la sistemul mondial de alarmare împotriva pariurilor dubioase.

Alte linii telefonice gratuite anticorupţie
0800.806.806 – Fapte de corupţie comise de funcţionarii M.A.I.
0800.895.133 – Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF)

Scris de Viorel Tudorache

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: