Delta Tulcea – Juventus Bucureşti 2-1 (0-0)

Sâmbătă, în jur de  500 de spectatori  au asistat din tribune la confruntarea dintre Delta Tulcea şi Juventus Bucureşti, „un derby al suferinţei” între două echipe care încă nu au scăpat de emoţiile retrogradării.
Dacă oaspeţii au venit la Tulcea, potrivit declaraţiei antrenorului Alin Chiţă, să se agaţe de orice punct, elevii antrenorului Cristi Dulca nu au avut alt obiectiv în acest meci decât victoria.
Fotbaliştii Deltei nu prea au arătat în prima repriză că îşi doresc prea mult cele trei puncte, iar faptul că doar Nicu Creţu (în min. 28) a trimis un şut pe poartă toată repriza, a venit să confirme acest lucru. Mai mult, în ultimul minut de joc al primei reprize s-a văzut cât de mult a lipsit din poartă Olteanu, portarul Deltei reuşind o intervenţie miraculoasă la şutul lui Ene care ar fi prins cadrul porţii chiar lângă bara laterală.
Rezultatul de egalitate fără goluri de la pauză şi ocazia oaspeţilor din finalul primei reprize probabil că a stârnit ceva discuţii în vestiarul tulcenilor din moment ce după reluare elevii lui Cristi Dulca au început în forţă repriza secundă.
În min. 48, după o lovitură de colţ de pe partea dreaptă a atacului tulcean, mingea trimisă în careu de Coconaşu a fost deviată de un fundaş oaspete în mod fericit la Postelnicu iar mijlocaşul tulcean a prins un şut din unghi sub transversală, imparabil pentru portarul Juventusului, Drăghia.
La mijlocul reprizei secunde, Nicu Creţu, cu poftă de joc sâmbătă, i-a încercat vigilenţa lui Drăghia cu un şut din afara careului însă mingea s-a scurs puţin pe lângă stâlpul porţii. Tot Nicu Creţu, probabil omul meciului de sâmbătă, şi-a trecut în min. 72 numele pe lista marcatorilor profitând de o brambureală în defensiva oaspete, tulburată rău de driblingurile lui Florea, la marginea careului.
La doar două minute după gol, oaspeţii au avut poate cea mai mare ocazie a meciului: acelaşi Ene a prins un şut din afara careului care se îndrepta ameninţător spre poarta lui Olteanu, însă portarul Deltei a respins cu greutate în corner mingea care se îndrepta spre vinclul porţii.
Cu cinci minute înainte de final Henry putea ridica scorul la un categoric 3-0 pentru Delta însă Drăghia a respins cu greutate. Au urmat eliminările lui F. Amet de la Juventus şi Oae de la Delta, ambii pentru al doilea galben, iar în min. 90, oaspeţii au beneficiat de un corner de pe partea stângă, au adus în careului lui Olteanu şi fundaşii centrali iar căpitanul echipei, Bogdan Nicolae, golul de onoare.

Delta Tulcea: I. Olteanu – Oae, Soporan, Grigorov, Cucu – Postelnicu, Coconaşu (85 Ciubotariu), Ad. Ionescu (cpt.), N. Creţu – Henry (87 Neagu), D.Florea (75 Nanu). Antrenor: Cristi Dulca
Juventus: Drăghia – B. Dinu, B. Nicolae (cpt.) F. Amet, D. Bratu – C. Dobre (65 Fătu), Al. Coman, A. Zaharia, E. Amet – Al. Valentin, M. Ene. Antrenor: Alin Chiţă

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: