Dunărea Galaţi – Delta Tulcea 0-2 (0-0). Victoriile aduc victorii

După ce a spart gheaţa cu Juventus, Delta a dat lovitura şi la Galaţi
Sâmbătă, pe stadionul Dunărea din Galaţi, Delta Tulcea a dat lovitura şi a reuşit o nouă victorie împotriva gălăţenilor după cea reuşit în septembrie anul trecut să îi scoată din Cupa României.
„Victoriile aduc victorii”, spunea antrenorul Deltei, Cristi Dulca, înaintea meciului cu Juventus, când anticipa că o victorie ar putea descătuşa echipa din punct de vedere psihologic. Poate cu atât mai preţioasă este victoria de la Galaţi cu cât dacă ar funcţiona sloganul de mai sus ar trebui să ne aşteptăm la un final de sezon fără greşeală pentru tulceani, dar să nu anticipăm.
Gălăţenii antrenaţi de fosta glorie a Oţelului, Viorel Tănase, au început meciul foarte bine şi în min. 2 puteau deschide scorul dintr-o lovitură liberă ce a ocolit stâlpul porţii lui Olteanu. Fostul concurent dintre buturi al portarului Deltei, Pârvu, din această iarnă la Dunărea Galaţi, a gafat monumental în min. 12 când a ieşit din poartă total neinspirat iar căpitanul Deltei, Ionescu, n-a nimerit poarta goală.
După ocaziile din debutul confruntării, jocul şi-a pierdut din interes, ambele echipe fiind preocupate mai mult de a pune stăpânire pe mijlocul terenului şi mai puţin să ameninţe cele două porţi, doar gazdele având două palide ocazii prin Căldăraru (min. 23) şi Cârjan (min. 44), reluarile acestora cu capul fiind imprecise.
După reluare, tulcenii au prins mai mult curaj poate şi pentru că jocul gălăţenilor din prima repriză a fost slab spre foarte slab, iar în min. 51 fâşneţul atacant al Deltei, Florea, reclamat de gazde ca fiind în poziţie afară din joc, a fost faultat de Pârvu în careu iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Coconaşu.
După gol, tulcenii, din fericire, nu s-au baricadat în apărare, ba dimpotrivă le-au pus gălăţenilor şi mai multe probleme iar în min. 75 colegul din ofensivă a lui Florea, Răzvan Radu, a dat gazdelor lovitura de graţie reuşind o reluare cu capul din apropierea careului mic.
Imediat după golul doi, gazdele au rămas şi fără „stâlpul” defensivei, Velescu, sancţionat cu cartonaş roşu direct, ultimele zece minute fiind tot la discreţia tulcenilor care îşi puteau majora avantajul la scor de forfait.
Dunărea Galaţi: Pârvu – Cristescu, Velescu, Căldăraru, Popescu – Cioinac, Cristea, Bârlădeanu (min. 55 Antohi), Pribac (68 Enache) – V. Munteanu, Cârjan (63 Chelaru).
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Soporan, Cucu – Ad. Ionescu, Coconaşu, Postelnicu, N. Creţu (83 Mansur) – Florea (64 Henry), R. Radu (76 Câju).

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: