Delta Tulcea – CF Brăila 1-0 (0-0)

Circa o sută de spectatori au urmărit tot meciul Deltei cu „lanterna roşie” CF Brăila, un meci mai dificil decât se anticipa. Brăilenii au dat tonul ofensivei şi în doar opt minute au irosit două ocazii de gol. În primul minut de joc, Henry a primit mingea la marginea careului de 6 metri, a şutat destul de puternic, însă Olteanu a păstrat poarta intactă, iar după alte şapte minute, Gheţi a reluat mingea cu capul, de la 7-8 metri, puţin pe lângă poartă.
Treziţi la realitate, tulcenii au preluat iniţiativa şi până la pauză au irosit câteva şanse de a deschide scorul. Mai întâi, Coconaşu (min. 10) a şutat dintr-o poziţie foarte bună puţin peste poartă. A urmat o uriaşă ocazie a lui Creţu (min. 17), însă mingea şutată de mijlocaşul ofensiv tulcean a fost deviată în corner, de la vinclu, de Gavrilaş. Tot Creţu i-a dat emoţii portarului brăilean în minutul 24, iar cu şapte minute înainte de finalul primei părţi, Gavrilaş a avut două intervenţii salutare la mingile expediate pe rând de Nicu Creţu şi Soporan, primul din apropiere cu şut respins în corner, al doilea cu reluare cu capul prinsă de portarul oaspete.
Repriza s-a încheiat aşa cum a început, cu o acţiune brăileană şi cu un şut al lui Henry, însă nici de data aceasta tabela de marcaj nu s-a modificat. După un scor alb la pauză, oaspeţii au acuzat la vestiare (potrivit antrenorului Daniel Timofte) jocul dur al tulcenilor din prima parte şi au revenit pe teren parcă fără curaj ofensiv. Mai bine de un sfert de oră din repriza a doua s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, iar prima acţiune de poartă s-a derulat abia în minutul 62 fiind finalizată cu un şut de la 25 de metri de Moise, însă Olteanu s-a dovedit încă o dată îngerul păzitor al Deltei.
Soarta meciului a fost decisă în minutul 66, prin eurogolul lui Adi Ionescu. După o fază prelungită de atac a tulcenilor, mingea a ajuns la Ionescu, undeva la 30 de metri în zona centrală iar căpitanul Deltei a trimis o „torpilă” direct colţul din dreapta lui Gavrilaş, mingea a lovit bara şi a poposit în plasa porţii brăilene. După primirea golului, brăilenii au mutat ofensiv forţând egalarea, însă acţiunile lor au fost anemice iar tabela nu s-a mai modificat.
Delta Tulcea: Olteanu – Peteleu, Grigorov, Soporan, Cucu – Postelnicu (74 Cîju), Ionescu, Coconaşu, N. Creţu – Florea (84 Vajda), Radu (79 Nanu) Antrenor: Cristi Dulca
CF Brăila: Gavrilaş – Bosoi, Ignat, Ciortea, Necoară – Gheţi, Pânzaru, Boghiţoi, Moise (72 Tarek) – Petrescu, Henry (min. 72: Ndigwe). Antrenor: Daniel Timofte

Scris de Irinel CĂLIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: