Dinamo II – FC Delta Tulcea 0-1 (0-0)

Ieri, pe arena “Florea Dumitrache”, Delta Tulcea a reuşit o victorie cu forcepsul în faţa satelitului dinamovist, tremurând pe final pe fondul unor mutări inspirate ale lui Liviu Ciobotariu care au schimbat faţa dinamoviştilor.

Partida a început pe fondul unei ploi de scurtă durată, cu o importantă ocazie a gazdelor. Un balon centrat în careu de Păun este ciupit din viteză de Bucşă, dar Olteanu are un reflex excelent. Mingea ajunge în centrul careului de unde Rafi Stănescu nu poate să facă o preluare ca lumea, ratând şansa deschiderii scorului. Delta preia frâiele jocului şi începe să îi pună în dificultate pe dinamovişti. Sânmărtean trimite un pasă lungă de circa 60 de metri pentru nigerianul Henry care se emoţionează în faţa lui Ciucă şi trimite slab în braţele portarului dinamovist. Raul Crişan e la un pas de 1-0 după un corner de pe dreapta, lovitura sa de cap fiind apărată de experimentatul Olteanu.

Tulcenii sunt mai bine organizaţi în joc şi au şansa deschiderii scorului prin Coconaşu care îi testează atenţia lui Ciucă în două rânduri, apoi N. Creţu preferă un şut tare din mijlocul careului în locul unui şut plasat şi mingea se înalţă peste buturi. Dinamoviştii au dat două replici prin Stănescu, o dată cu un şut de la 25 de metri din lovitură liberă, prins fără emoţii de Olteanu şi apoi în ultimele secvenţe ale primei reprize printr-un şut din alergare din colţul careului de 16 metri, balonul trecând pe lângă vinclul barelor.

Un moment de neatenţie = 0-1

Nici nu s-au aşezat bine echipele în teren la reluarea jocului şi Florea şutează bine plasat din 13-14 metri lateral stânga şi scorul devine 0-1. Faza i-a luat prin surprindere pe fundaşii dinamovişti, dar şi pe cei aflaţi în tribune, o parte ratând golul fiindcă tocmai se aşezau pe scaune. Tulcenii prind curaj şi timp de un sfert de oră îi bagă în corzi pe dinamovişti, Creţu şi Henry trecând pe lângă 2-0. Nigerianul a fost principalul pericol al Deltei, în special în repriza a doua, raidurile sale pe benzi punându-i în dificultate pe fundaşii dinamovişti.

Accidentarea lui Păun, care s-a ciocnit cap în cap cu un adversar şi s-a procopsit cu un turban în cap (vezi foto mic), pare să îl trezească la viaţă pe dinamovist care a avut o prestaţie modestă până în acel moment. Astfel, Păun reuşeşte o cursă pe stânga care se soldează cu un şut parat cu greu de Olteanu. Dinamo marchează în minutul 68, după un corner de pe stânga, dar după un fault la portar, aşa că scorul rămâne 0-1.

Schimbări cu folos, dar fără rezultat pe tabelă

Liviu Ciobotariu mută ofensiv şi îi scoate pe Păun şi apoi pe Albert pentru a-i trimite în teren pe Pahomi şi V. Ştefan, după ce Rafi Stănescu a fost schimbat după o oră de joc cu Bitez. Nou-intraţii au dat o altă faţă jocului echipei din Ştefan cel Mare şi ocaziile au început să curgă la poarta lui Olteanu.

Bitez centrează ideal pentru Pahomi, liber cu un sfert de poartă, însă lovitura de cap din plonjon a dinamovistului trimite balonul peste bară. Apoi, V. Ştefan loveşte ultimul cu capul un balon la o lovitură liberă executată de Pahomi de pe dreapta şi balonul se scurge pe lângă buturile Deltei. Ultima fază de joc aduce o nouă ratare a gazdelor, balonul trimis cu capul spre buturile lui Olteanu fiind deviat peste de portar, dar fără a se acorda cornerul de rigoare.

Dinamo II: S. Ciucă – D. Stanca, A. Niţu, R. Crişan, Burnea – Cazacu, Bucşă (cpt.), Al. Albert, G. Păun – R. Stănescu, V. Bucă. Antrenor: Liviu Ciobotariu
Delta: I.Olteanu – Peteleu, Grigorov, Soporan, D. Sănmărtean – Oae, Coconaşu, Ad. Ionescu (cpt.), N. Creţu – Henry, D. Florea. Antrenor: Cristian Dulca

Articol şi foto de Mihai ANDRIEŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: