Delta Tulcea – Săgeata Năvodari 1-0 (1-0)

De mai bine de un an de zile tribuna stadionului Delta n-a mai vibrat aşa cum a făcut-o în meciul de duminică dintre FC Delta Tulcea şi Săgeata Năvodari. Un meci în care tulcenii au jucat fără greşeală contra unui adversar redutabil pe care l-a ţinut la respect şi l-a chinuit 90 de minute plus prelungiri.
După o perioadă de tatonare parcă prea lungă în care cele două echipe au fost preocupate mai mult să pună stăpânire pe centrul terenului în loc să atace prin orice mijloc poarta adversă, tulcenii au irosit prima şansă de a deschide scorul. În min. 27, Sânmărtean a trimis din lovitură liberă de pe dreapta o minge şutată în careul mic al Săgeţii iar din devierea fundaşilor constănţeni mingea a ajuns fericit la N. Creţu, însă „decarul” Deltei probabil că a închis ochii înainte să lovească mingea deoarece reluarea sa din trei-patru metri a fost total imprecisă.
Cinci minute mai târziu, acelaşi N.Creţu, care a interpretat foarte bine partitura mijlocaşului ofensiv, l-a angajat în mijlocul  careului cu o pasă filtrantă pe Florea, însă plăpândul atacant al Deltei n-a pus destulă forţă în şut şi F. Olteanu a prins fără probleme.
O acţiune de atac în doi a atacanţilor tulceni, Henry şi Florea, din minutul 37, încheiată cu un şut pe lângă al atacantului de culoare, avea să prevestească golul înscris un minut mai târziu.
Era minutul 38 şi N. Creţu a inventat o centrare riscantă la Florea, unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren. Reluarea cu capul nu a fost gol, dar a fost destul de bine plasată încât F.Olteanu să nu poată prinde, ci doar respinge până la Henry care a îndeplinit doar o formalitate de la 10 metri de poarta goală.
Prima repriză s-a încheiat cu Delta în avantaj, pe deplin meritat după un joc viguros şi fără greşeală.
După reluare, în min. 50, Coconaşu putea mări avantajul Deltei, dar s-a opus la şutul său aceleşi F. Olteanu, pentru ca imediat şi Olteanu din poarta Deltei să aibă emoţii la şutul lui M.Gheorghe, puţin pe lângă poartă.
În min. 64, oaspeţii au fost cel mai aproape de gol atunci când Vezan a trimis o centrare în careul Deltei iar Soporan a respins nefericit spre poartă mingea, lustruind transversala.
Finalul de meci a aparţinut Deltei care a irosit ocazie după ocazie, Postelnicu, Henry, din nou Postelnicu, Radu şi din nou Henry fiind aproape de gol.
O victorie mare, meritată şi care ţine tulcenii în continuare cu maximum de puncte după cinci meciuri consecutive.
Delta: I. Olteanu – Peteleu, Grigorov, Soporan, Sânmărtean – Oae (88 Cîju), Ad. Ionescu (cpt.), Coconaşu (82 Radu), N. Creţu – D. Florea (68 Postelnicu), Henry
Săgeata: Fl. Olteanu – Bold, Goşa (cpt.), Fl. Popa, Al. Vlad (52 L. Turcu) – Boroştean (46 Jianu), Olah (75 Itu), Dâlbea, M. Gheorghe, Vezan – S. Chiţu.

Scris de Irinel CĂLIN

2 Responses

  1. ceva poze de la meci nu postati si voi??

  2. Se vede ca fara Grigorov, Olteanu, Nicu Cretu, Henry nu se poate juca! Bravo Delta, tineti-o tot asa, si veti avea de castigat!

Leave a comment